banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

Şanlıurfalı Hattatlar İcazetlerini Aldılar

Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezinde gerçekleşen icazet merasimine Yrd.Doç.Dr. Mehmet Memiş, Hattat Hasan Çelebi, Yrd.Doç.Dr. Hüseyin Öksüz yanı sıra icazet almaya hak kazanan Şanlıurfalı hattatlar Abdulkadir Kuşkıran, Arif Yücel, Mustafa Kaçar, Mustafa Parıldar, İsmail Kanbaz, İbrahim Halil Umuç ve sanatseverler katıldı.

 

İcazet almaya hak kazanan hattatların eserlerinin sergilendiği sergi açılışının ardından, icazet merasimine geçildi. Yıllardır vermiş oldukları emeklerinin karşılığını icazet belgeleriyle taçlandıran hattatların mutlukları gözlerinden okunuyordu. Programda ayrıca, Yrd.Doç.Dr. Mehmet Memiş, Hattat Hasan Çelebi, Yrd.Doç.Dr. Hüseyin Öksüz'ün konuşmacı olarak katıldıkları  "Hat Sanatı ve Taşrada Hat Eğitimi" konulu birde panel düzenlendi.

 

Kurulduğu 1990 tarihinden bu yana Şanlıurfa'da tarihi eser restorasyonları başta olmak üzere önemli kültür-sanat-eğitim ve araştırma faaliyetlerinde bulunan Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından düzenlenen Şanlıurfa Rızvaniye Hat Okulu İcazet Sergisi hafta boyunca sanatseverlerin beğenisine sunulacak ve Tasavvuf Musiki Faslı ile program son bulacaktır.
Mehmet DEMİRTAŞ /BİRECİK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.