banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Şanlıurfalı gençler güçlenecek

Türkiye Aile Sağlığı ve Planlanması (TAP) Vakfı, İşveç ve Hollanda Baş konsoloslukları işbirliği ile "Şanlıurfa'daki gençlerin güçlendirilmesi" projesi El Ruha otelinde düzenlendi.
Programda TAP vakfı yetkilileri proje hakkında katılımcılara şunları aktardı, "Eylül 2012-Şubat 2014 tarihleri arasında Şanlıurfa Gençlik Merkezi,GAP Gençlik ve Kültür Evi ve Şanlıurfa Belediyesi Hayati Harrani Kadın destek merkezlerinde uygulanacak proje kapsamında 1500 genç yaşam becerilerini geliştirecek eğitim programlarına katılacaklardır."
TAP Vakfı tarafından 2008 yılında İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile Güvenli Annelik, 2010 yılında İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü işbirliği ile Kadın Sağlığı Eğitim Programlarına başladı. Gençlerle ilgili bu çalışma Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü, Şanlıurfa Belediyesi ve GAP İdaresi ile birlikte hareket ediyor. Yaşam becerilerini geliştirme çerçevesinde, 10-19 yaş grubu için iletişim, sağlıklı gelişme, kariyer, insan hakları ve toplumsal cinsiyet konularında hazırlanan katılımcı eğitim modülleri, gençlik merkezlerinde görevli eğiticiler tarafından uygulanacak. Proje kapsamında eğitimlere katılan bir grup gencin, İstanbul'daki gençlik merkezlerini ziyaret etmesi de planlanıyor.
Proje kapsamında eğitim çalışmalarının yanı sıra gençlerle çalışmalar yürüten karar vericiler, okul yönetimleri, toplum liderleri ve aileler düzeyinde gençlerin sorunları ve ihtiyaçları alanlarında bir dizi atölye çalışması da gerçekleştirilecektir. Bu çalışmalar ile ergenlerin ve gençlerin ihtiyaçlarına yönelik duyarlılığın güçlendirilmesi ve çözümlere yönelik yeni adımlar planlanması hedeflenmektedir.
Ayrıca programa katılan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Pala, "Milli eğitim Müdürlüğü olarak elimizden ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Şanlıurfa bir laboratuar gibi isteyen herkes gelip burada çalışma yapabilir" dedi.

Murat Çiftçi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.