banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Şanlıurfalı Can Kardeşler Coşturdu
Ejder Ateş’in sunuculuğunu gerçekleştirdiği Can kardeş Çocuk Şenliği Mehmet Karakeçi’nin okuduğu Aşrı şerifle başladı.

 

Bediüzzaman Vakfı adına açılış konuşmasını Adem Pala yaptı. Pala konuşmasında, Yaşadığımız asrın özellikle teknoloji alanda her an değişimin yaşandığı bir zaman olduğuna dikkat çekerek “ Önceleri yalnızca arama ve iletişim aracı olan telefon şimdilerde bir bilgisayar gibi iletiş aracı olmaktadır. Yine gelecek nesillerimiz olan çocuklarımız dershanelere hapsedilen veya bilgisayar başında internet köşelerinde fıtratına aykırı oyunlar ve içeriklere maruz bırakılan bir sisteme doğru sürüklenmektedir. Bu sebeple sokaklar, caddeler mesleksiz ve amacı olmayan gençler ile dolmaktadır. Böyle bir durum toplumun huzurunu bozmaya da bir zemin hazırlamaktadır.  Vakıf olarak bu duruma bir çare alternatif oluşturma için çocuklarımızın fıtratına uygun faaliyetlere önem vermekteyiz.  Gelecek nesillerimiz olan yavrularımızın hem kabiliyetlerinin inkişafına zemin hazırlamak hemde var olan enerjilerini doğru yönde kanalize etmek için bu tür programların daha sık yapılması gerekir” dedi.

Program içersinde Can Kardeş Çocuk Kulübü öğrencilerin yıl içersindeki faaliyetlerinin yer aldığı Slayt gösterisi yapılırken Beyza Salcı Yağmur Şiiri’ni okudu. , 23. sözdeki tevekkül bahsi sahnelenirken Büyük şahsiyetlerin canlandırıldığı ünlüler geçidinde Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin canlandırılması izleyicilerden büyük alkış aldı. Sema gösterisi, Ayetü’l Kübra Risalesinden alınan Kainat Kitabı isimli piyes ve çocuk ilahi korolarının bulunduğu programa Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök’te katıldı.

 

Can kardeş şenliği Erkan Yıldırım’ın seslendirdiği hür Adam türküsü ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.