banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Şanlıurfa'da tarih ayağa kaldırılıyor

Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız, Valilik Proje Koordinatörü Mehmet Cengiz, İl Özel İdaresi Emlak İstimlâk Şube Müdürü Hacı Kanluza, Emlak İstimlâk Müdür Şefi Halil Aytaç ve Proje Koordinatörü Emine Kısak’tan oluşan Kale Eteği İstimlâk Komisyonu yürütülen kamulaştırmalarda sıkı pazarlık yapıyor.
Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan, Kızılkoyun Projesi kapsamında 342 evin kamulaştırıldığını belirterek, “80 ev ise hukuka intikal etti.Tabi ki hukuka intikal etmesi sadece bize yanaşmama değil aynı zamanda mülkiyet problemleri olan arkadaşlarımız da var. Artık onlara hukuk karar verecek” dedi.
Kale eteğinde de Şanlıurfa Valiliği, İl Özel İdaresi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün çalışmaları olduğunu da aktaran Habib Arslan, “Bizde Belediye olarak bu konuya destek veriyoruz. Kale eteğinde de toplam 275 tane ev ve iş yerimiz var. Bunlardan 210’unu çözmüş bulunmaktayız. Geriye 65 ev ve iş yeri kaldı. Bu ay sonuna kadar Kale Eteği İstimlâk Komisyonu olarak çalışmalarımız devam edecek. Bu ay sonunda istimlâk çalışmalarımız bitiyor ve 1 Şubat tarihi itibariyle de geriye kalan ev veya işyerlerini de hukuka intikal ettireceğiz. Bizim oradaki hemşerilerimizden ricamız şu; gerek Kızılkoyun’da olsun gerekse kale eteğinde olsun devletimiz, il özel idaremiz kimseyi mağdur etmiyor. Gelsinler ve biran önce bu işi çözelim, hukuka gidip aylarca, yıllarca uğraşmasınlar.” İfadelerini kullandı 
Şanlıurfa’nın Dünyanın önemli bir inanç merkezi olduğunu ve Şanlıurfa’daki tarihi mirasın dünyanın hiçbir ülkesi ile kentinde olmadığını vurgulayan Arslan, “Dolayısıyla bu zenginliğimizi, bu tarihi mirasımızı gün yüzüne çıkarmak, bunları tüm dünyaya tanıtmak ve bunların getirisinden Şanlıurfa’yı faydalandırmak yatıyor. Düşünün Balıklıgöl’ün yanı başında tarihi camilerimiz, yakın zamanda restore edilecek. Kale eteğinde boşaltılmış gece kondular ve yerine yapılacak yeşil alanlar oluşturulacak. Diğer tarafta Haleplibahçe’de mozaik müzesi, kent müzesi, yanı başında surların ve mağaraların ortaya çıkarıldığı ve turizme kazanıldığı bir Kızılkoyun bölgesi, onu çevreleyen bir Hilton Oteli ile alışveriş merkezi inanın ki hayal ettiğiniz zaman müthiş bir manzara ortaya çıkacak. Turizm açısından, turizmin tanıtımı açısından Şanlıurfa’nın turizm potansiyelinin büyümesi açısından bunlar çok önemli projelerdir. Deyim yerindeyse Dünya projesidir. Bu projeyi Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Belediyesi, Kültür Bakanlığımız el birliğiyle, gönül birliğiyle biran önce tamamlamak için seferber olmuşuz ve çalışmaktayız. Şanlıurfalı hemşerilerimiz de bu bilinçte olmalı ve bizlere destek vermelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.