banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl MHP ABD Suruç

Şanlıurfa'da Şairler Geçidi

Sinema oyuncusu ve öykücü Nilüfer Açıkalın'ın sunumuyla gerçekleştirilecek olan şiir akşamı öncesinde 26 Mayıs 2012 Cumartesi Saat 14’te Şair Nabi Kültür Merkezi’nde önce bir panel düzenlenecek. Aynı günün akşamında ise Balıklıgöl’de yapılması planlanan ancak ardından Şair Nabi Kültür Merkezi’ne alındığı duyurulan şiir gecesi düzenlenecek.
ŞİİRİN KALBİ URFA’DA ATIYOR
Şair Nabi, Şair Abdi ve daha birçok ünlü şairin yetiştiği Şanlıurfa’da Urfalılar adeta şiire doyacak.
Şiirlerin türkülerle kaynaşacağı 3.Ulusal Şiir Akşamı programının şairler arasında Bejan Matur, İhsan Deniz, Hüseyin Alemdar, Hüseyin Peker, Necdet Karasevda, Nazım Payam, Ayten Mutlu, Mehmet Aycı, Mehmet Kurtoğlu, Recep Garip, Hasan Akçay, Şaban Abak, Celâl Fedai, Sefa Koyuncu, Sıtkı Caney, İlter Yeşilay, İbrahim Tezölmez, Faruk Habiboğlu, Nihat Özdal ve Özcan Ünlü gibi önemli isimler bulunuyor.
PROGRAMDA PANEL DE VAR
Şair Nabi Kültür Merkezi’nde 26 Mayıs 2012 Cumartesi günü Saat 14.00 da “Değişen Medya Düzeninde “Gazetelerin Kültür Sanat Yaklaşımları” paneliyle başlayacak programa Yenişafak Gazetesinden Özcan Ünlü, Zaman Gazetesinden Ali Çolak, Taraf Gazetesinden Sibel Oral, Bugün Gazetesinden Erdal Dağan, Star Gazetesinden Bedir Acar ve Türkiye Gazetesinden Sefa Koyuncu konuşmacı olarak katılacak.
Programı Şanlıurfa Belediyesi ile ortaklaşa organize eden Anadolu Yazarlar Birliği Genel Başkanı Necdet Karasevda da,  3.Ulusal Şiir Akşamı programını geleneksel hale getirdiklerini ve programlarda Şanlıurfa’nın kültürel faaliyetlerine büyük bir katkıda bulunduklarını ifade etti.
ŞİİRLER BALIKLIGÖL YERİNE 
Balıklıgöl Anfi Tiyatro’nun yerinin daha önceden bir başka derneğe verildiği için Balıklıgöl’de yapılaması planlan şiir dinletisinin bu yıl Şair Nabi Kültür Merkezinde yapılacağı açıklanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.