banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Köklü Değişim Dergisinden, “Şahit Ümmet Olmak” programı


Şanlıurfa’da İslam ümmetinin sorunlarının konuşulduğu “Şahit Ümmet Olmak” konulu bir program düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışını Köklü Değişim Dergisi Yazarlarından Mustafa Küçük yaptı. Küçük, konuşmasında ümmetin içinde bulunduğu sorunlara dikkat çekti.

Daha sonra kürsüye çıkan Araştırmacı-Yazar M. Hanifi Yağmur, ihtilaflardan kaçınıp Resulullah’ın emirlerine sıkı bir şekilde bağlanılması gerektiğinin altını çizdi.

Ümmetin tuzaklardan kurtulması için fırsatların olduğunu söyleyen Yağmur, “Bu ümmeti tuzaklardan nasıl kurtarabiliriz? Bunun yolu nedir çok iyi düşünmemiz lazımdır.  Bizim elimizde şu esnada çok iyi bir fırsat vardır.  Elbette ki elimizdeki fırsatları çok iyi değerlendirmemiz lazımdır. Yöneticilerin halkın sesine kulak vermeleri her şeyden daha çok önemlidir. İslam’ın sancağını geçmişte Osmanlı Devletinde olduğu gibi ve dünyanın her tarafında güçlü ve kuvvetli bir şekilde dalgalandırmak için Resulün emirlerine sıkı bir şekilde bağlanmamız lazımdır.  Bağlı kalmamızın en önemlisi yöneticilere bağlıdır. Ancak yöneticiler bundan uzak duruyorlar.” dedi.

Programın diğer bir konuşmacısı İlahiyatçı-Yazar Abdullah İmamoğlu ise şunları ifade etti: “Mademki Allah’a kulluk için gönderildik peki, layıkıyla kulluk yaparsak Allah bizlere ne verecek? Dünya hayatında zafer, Ukba’da da Cennet verecek. Şanlıurfalı Müslümanlar! bizler için Suriyeli kardeşlerimiz için ve diğer Müslüman kardeşlerimiz için dünyada zafer nedir? Allah’ın mülkünde, Allah’ın sözünün geçmesidir. Bizler için dünya gözüyle zafer, kelimeyi tevhit sancağı olan La İlahe İllallah Muhammed’un Resulullah sancağının semada vakarla, gururla, dalgalanmasıdır.”

Sık sık tekbirlerin getirildiği program yapılan dua ile son buldu. (Ramazan Casuk-Mustafa Gül-İLKHA)




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.