banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Şanlıurfa'da 'Mevlid Kandili' semineri düzenledi

Rebiyülevvel ayının 12. Gecesi, Hz. Muhammed’in  (sav) dünyaya teşriflerinin 1444’üncü yılı münasebetiyle Yakubiye Eğitim ve Kültür Derneği Süleymaniye Temsilciliğinde düzenlenen Mevlit ve seminerle ihya edildi.

Yoğun bir katılımınla gerçekleşen program, Kardeşler İlahi Grubu tarafından okunan mevlitle başladı. Daha sonra günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan İlahiyatçı-Yazar Nezir Tunç, Hz Muhammed’in (sav) örnek alınması gerektiğini belirtti.

Hz. Peygamberin hayatını, kendi yaşantısında örnek ve önder kabul etmeyenlerin halinin perişan olacağını söyleyen Tunç, “Kişi eğer yeryüzünde yaşadığı süre içinde hayatını Hz. Muhammed’e göre yaşamamışsa, Hz Muhammed’i kendine örnek ve model olarak görmemişse, onun dışında bir önderi, bir pusulayı, bir rehberi öncü etmişse o zaman vay haline ki çetin bir azaba uğratılacaktır.” dedi.

“Bedevi bir toplumdan medeni bir toplum inşa etmiştir”

Bu tür günlerde insanların kendilerini muhasebeye çekmesi gerektiğini dile getiren Tunç, “Ben Hz Muhammed’in ümmetinden bir fert olarak onu kendime örnek alacak ne yaptım. Ben bu yıl hangi konuda Hz Muhammed'in ahlakından kendime örnek almalıyım. Bu yıl hangi kötü alışkanlığımı değiştirmeliyim diye muhasebesini yapmamız lazımdır. Kendi öz kızına dahi acımayan bedevi bir toplumda geldi Peygamberimiz. 21 yıl gibi kısa bir sure içinde bedevi olan bir toplumdan medeni bir toplum inşa etmiştir.” diye konuştu.

“Tek çözüm var o da Hz Peygamberi örnek almaktır”

Dünyada yaşanan çatışmaların ve katliamların çözümü için Hz Muhammed’in örnek alınması gerektiğini vurgulayan Tunç, “İşte bu gece O rehberin, O önderin ve O pusulamızın nurlu ve kutlu doğumudur. Ondan dolayı biz O’nun kıymetini ve değerini çok iyi bilmeliyiz. Kıymet ve değerini bilmekte O’nu tanımaktan geçer. Eğer bugün genelde dünyada özelde ülkemizde bu karmaşalar varsa, bu keşmekeşler varsa, bu katliamlar, ölümler varsa bunu iyi bilelim ki tek çözüm var o da Hz Peygamberi örnek almaktır.” ifadelerini kullandı.

Program daha verilen ikramla son buldu. (Ramazan Casuk - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.