banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Şanlıurfa’da kuşlar için 3 bin ev yapıldı


Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in katıldığı programda Fatih Sultan Mehmet ( Kasaptaşı ) parkında bulunan ağaçlara kuş evi asıldı.

Kuş türlerinin  aşırı sıcak olduğu kentte yaşamlarını kolayca sürdürebilmeleri için yapılan söz konusu projeye vatandaşların ilgisi oldukça fazla oldu.

Programda konuşan Başkan Güvenç, projenin insani olduğunu söyledi. Kuşlara adeta merhamet yuvası yaptıklarını ifade eden Başkan Güvenç, şunları kaydetti:

"Çevreye ve ekolojiye dost bir medeniyete sahibiz. Osmanlı imparatorluğu zamanında kurulan sokak hayvanları derneği ve barınakları hizmetlerini günümüzde örnek alarak yapılan çalışmaları benimsemekteyiz. Özellikle büyük parklarımızda yapacağımız kuş yuvaları ve sokak hayvanlarının su içebileceği sebillerle ortak yaşadığımız hayvanlara da hizmet ediyoruz.  Bu projelerimizin yanı sıra mevcutta bulunan Hayvan Rehabilitasyon merkezimizi de iyileştirerek son teknolojiye sahip Hayvan Hastanesi haline getireceğiz"

Şanlıurfa Sosyal Toplumsal Araştırmalar Derneği (USTA-DER) Başkanı Behçet Tayfun Fırat ise söz konusu projeyi hazırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını aktardı.

Yarınların geleceği olan çocuklara güzel duyguların aşılamak için bu tür projelerin daha da çok yaygınlaşması gerektiğine inandıklarını vurgulayan Behçet, desteklerinden dolayı Başkan Güvenç'e teşekkür etti.

Konuşmanın ardından başkan Güvenç, eline çivi ve çekiç alarak ağaçlara kuş evi monte etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.