banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Şanlıurfa'da ilk kez kitap fuarı düzenlendi

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Milli Eğitim ve Timaş Yayınları İşbirliğinde gerçekleştirilen Kitap Fuarının açılışını gerçekleştirdi.

 

Belediye Sergi Salonunda gerçekleştirilen açılış törenine Vali Celalettin Güvenç, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, TİMAŞ Yayın Grupları Şanlıurfa Temsilcisi Fevzi Aktar ve daire amirleri katıldı.

 

Açılışın ardından Kitap Fuarını gezen Vali Güvenç, stant görevlilerinden yayıncı kuruluşun yazarları hakkında bilgi aldı. Daha sonra Vali Güvenç ile Milli Eğitim Müdürü İlci birlikte çeşitli okuyucu grubuna yönelik kitapları inceldi.

 

İl Milli Eğitim ve TİMAŞ yayın grubu ile birlikte organize ettiği fuarın açılışını gerçekleştirdiklerini anlatan Vali Güvenç, kitap fuarının 15-19 Mayıs tarihleri arasında Urfa City AVM’de kitapseverler için açık olacağını söyledi.  Bütün Kitapseverleri Kitap fuarına davet eden Vali Güvenç, “Gerçekten çok güzel kitapların yer aldığı bir fuar. Kitap, çok önemli bir entelektüel için, eğitimli insan için, çağdaş insan için… Yaz ayları boyunca dinlenirken, eğlenirken, tatil yaparken; çocuklarımıza, gençlerimize, insanlarımıza kitap okumayı tavsiye ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kitap Fuarında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise “Ekmek, su, hava kadar kitap okumanın da gerekli olduğunu yeni nesillerimize çocuklarımıza vermek istiyoruz. Bu anlamda kitap fuarı kapsamında yazarlarımız gelecek. Çocuklarımız, öğrencilerimiz yazarlarla buluşacak. Şanlıurfa’da okuyan, araştıran, inceleyen ve merak eden bir nesil yetiştirmek istiyoruz” dedi.

 

TİMAŞ Yayın Grupları Şanlıurfa Temsilcisi Fevzi Aktar da Kitap Fuarına katkı sağlamak amacıyla yüzde 30 indirim yapacaklarını ifade ederek, Cuma günü panel düzenleyeceklerini söyledi. Panelde akademisyenlerin yer alacağını belirten Aktar, fuarın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Öte yandan 15 - 19 Mayıs arasında açık olacak olan Kitap Fuarında okuyucularla buluşmak üzere yazarlar da katılacak. Adem Dönmez ile Ahmet Maraşlı bugün saat 14.00’de ve Serhan Büyükkeçeci ile Cem Gülbent’in de fuarın devamında okurlarıyla buluşacak.

Anahtar Kelimeler:
SanlıurfaKitapFuarTimaş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.