banner2
Öne Çıkanlar Kovancı Mahallesi Abdülkerim Gök İftar verdi Emir Preldzic 4 Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba Av Ferhay karataş

Şanlıurfa'da hat sergisi açıldı

Şanlıurfa İl Müftülüğü giriş katındaki salonda gerçekleştirilen serginin açılışını, eserlerini sergileyen sanatçılarla birlikte yapan Vali Güvenç Şanlıurfalı sanatçıları kutladı. Sergide 70 yaşındaki bir usta ile 21 yaşındaki bir gencin eserlerinin bir arada görülebileceğinin altını çizen Vali Güvenç: “Öğrenenden, öğretenden, ona sahip çıkandan Allah razı olsun. Bu tür işlere ön ayak oldukları için hocalarımızı ve müftümüzü kutluyorum” dedi.

 

Dünyada hat üzerine ekol sahibi dört ilden birinin de Şanlıurfa olduğunu aktaran Vali Güvenç: “Böyle bir şehirde bu serginin açılması bizi mutlu etmiştir. Usta-çırak ilişkisiyle yetiştirilen öğrencilerin eserlerini gördük. Vakit bulan bütün vatandaşlarımızı müftülüğümüzün girişindeki salonda açtığımız sergiyi görmeye davet ediyorum” dedi.

 

İl Müftüsü İhsan Açık ise bu sergiyle özellikle Şanlıurfalı sanatçıların eserlerini sergilemek istediklerini dile getirdi. Şanlıurfa’da sanata yatkın insanların fazla olduğunu ifade eden Açık, amaçlarının bu kişilerin eserlerini insanlara ulaştırmak olduğunu kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.