banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı

Şanlıurfa'da Dönüştürülen Okullar Listesi

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci başkanlığında Endüstri Meslek Lisesi Konferans salonunda tüm Okul Müdürlerinin katılımıyla ilimizde bulunan okulların ilkokul/ortaokula dönüştürülmesi ile ilgili oluşturulan komisyon tarafından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge hükümleri doğrultusunda yapılan değerlendirmeler sonucunda; 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren Valilik oluru ile ilimiz merkezinde bulunan bazı okullar İlk-Ortaokul olarak dönüştürülmüştür:

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İLCİ: VELİLERİMİZ VE ÖĞRENCİLERİMİZ HİÇ ENDİŞE ETMESİN

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, yaptığı açıklamada, bazı basın yayın kuruluşlarında ilkokuldan ortaokula veya ortaokuldan ilkokula dönüştürülen veya dönüştürülmesi planlanan okul uygulamalarının münferit veya dayatmacı bir yaklaşım gibi algılanmasının yanlış olduğunu belirtti.

 

Bu tür kararların verilmesinde okulların fiziki koşulları, olanakları ve diğer birçok olgunun gözetildiğini ifade eden İlci, "Bilindiği üzere 6287 Sayılı yasa ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un yürürlüğe girmesiyle, 2012–2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren merkez ilçe ve diğer ilçelerimizden ilköğretim okullarımız; fiziksel koşullar, öğrenci durumu vb. gibi durumlar ile bu husustaki kanun-yönetmelik esasları doğrultusunda ilkokul veya ortaokul olarak planlanmıştır. Dönüşümleri ise kademeli veya direkt olarak gerçekleştirilmesi gerekmektedir Diğer taraftan Bakanlığın yazısına göre ilköğretim okullarının ilkokul ve ortaokul olarak bağımsız okullar halinde kurulması esastır, Bakanlığımız stratejik planında; okullarımızda normal (tekli) eğitim yapılması ile sınıf mevcutlarının 30 öğrenci ve altında olması hedeflenmiş olup, 12 yıllık kesintisiz ve zorunlu eğitime geçiş sürecinde ilimiz genelindeki ilköğretim okullarında, müdürlüğümüz ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince yapılan değişim-dönüşüm planlamalarında bu hedefe hızla ulaşabilmek amaçlanmıştır." dedi.

 

Konuyla ilgili açıklamasına İl Milli Eğitim Müdürü İlci şöyle devam etti: “Uzun süredir okullarımızın ilkokul ve ortaokul olarak ayrılması için komisyondaki arkadaşlarla kafa yorduk. Velilerimizin ve öğrencilerimizin bulundukları mahallelerin sokaklarını tarattırıp kendileri için en uygun ilkokul ve ortaokul neresidir, diye düşünerek kararlarımızı aldık. Bundan herkes emin olsun ki Şanlıurfa’nın eğitim kalitesini nasıl arttırırız, öğrencilerimiz nasıl verimli bir ortamda eğitim alır, fikriyle yaklaştık bu çalışmalara açıdan halkımızdan ve öğrencilerimizden yanlış bilgilerden uzak durmasını, bizim söyleyeceğimize ve açıklamamıza bakıp ona göre çocuklarını gelecekleri açısından gösterdiğimiz okullara göndermesini rica ediyorum. Önümüze bakmamız gerekir. Geç kalınmış bir çalışmadır. Bu İlkokulda okuyan çocuklarımızın, ortaokulda okuyan büyük çocuklarımız ile aynı binaları paylaşması çocuklarımız için büyük bir garabete son verilmiş oldu. Biz öğrencilerimize en uygun yeri belirlemeye çalıştık. Bugünden itibaren eğitim-öğretime yoğunlaşıp çocuklarımıza moral verip onlara destek olmalıyız.”

“Bu çalışmalar neticesinde sınıf bütünlüğü sağlanacak öğretmenlerimiz ile birlikte geçiş yapılacaktır”.

 

Bakanlığın emirleri doğrultusunda hareket ettiklerini belirten İlci: “Bu kapsamda yapılan değişim-dönüşüm işlemlerinin bir yıllık uygulama sonuçları, bu konuda bakanlığımız denetçilerince merkez ve diğer ilçelerimizde yapılan denetimlerin raporlarında yer alan tespit-tavsiyeler ile bakanlığımız Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün 'Okul Dönüşümleri' konulu emirleri doğrultusunda eğitimdeki materyal ve İnsan kaynaklarını etkili kullanmak, öğrenci veli ve öğretmen boyutunda yaşanan problemlerin toplum üzerindeki etkilerini minimize etmek, öğretmenlerin norm kadro vb. gibi hususlarda yaşamış oldukları olumsuzlukları asgariye indirerek veli, öğrenci, öğretmen ve toplum üzerinde etkili ve verimli bir eğitim sürecinin oluşturulması ve gelişen aksaklıkların giderilmesi amacıyla merkez ve ilçelerimizde 2013–2014 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlamak üzere değişim dönüşüm işlemleri planlama çalışmaları yapılmıştır. Yapılmaya da devam edilecektir. Yapılan çalışmalarda temel hedef eğitim kalitesini artırmaktır.”  “Dönüştürülmeyen okullarımız içinde Bakanlığımızın 2013 yılı yatırım programında yer alan okullarımız inşatları bittiğinde kademeli geçişleri yapılacaktır” dedi.

Dönüştürülen okulların listesi aşağıda sunulmuştur.

 

MERKEZ İLKÖĞRETİM KURUMLARI

S.N

O K U L  A D I

KAPATILACAK KURUM

DEVAM EDECEK KURUM

1

METE HAS İlkokul/Ortokul

ORTAOKUL

İLKOKUL

2

ŞERİF ÖZDEN BAŞARI İlkokul/Ortokul

İLKOKUL

ORTAOKUL

3

100. YIL İlkokul/Ortokul

ORTAOKUL

İLKOKUL

4

ŞENEVLER İlkokul/Ortokul

İLKOKUL

ORTAOKUL

5

ÖĞRETMEN İHSAN ÖZDEMİR İlkokul/Ortokul

ORTAOKUL

İLKOKUL

6

TOKİ ŞEHİT PİYADE ÇAVUŞ MEHMET UYAR İlkokul/Ortokul

ORTAOKUL

İLKOKUL

7

TOKİ ŞEHİT JAND.KOMANDO ER ADNAN YASLI İlkokul/Ortokul

İLKOKUL

ORTAOKUL

8

TÜRK TELEKOM İlkokul/Ortokul

İLKOKUL

ORTAOKUL

9

2002 VAKIFLAR İlkokul/Ortokul

ORTAOKUL

İLKOKUL

10

ZİYAEDDİN AKBULUT İlkokul/Ortokul

İLKOKUL

ORTAOKUL

11

YUNUS EMRE  İMKB İlkokul/Ortokul

ORTAOKUL

İLKOKUL

12

VATAN İlkokul/Ortokul

İLKOKUL

ORTAOKUL

13

T.A.D. RASİME POLAT İlkokul/Ortokul

ORTAOKUL

İLKOKUL

14

İBRAHİM TATLISES İlkokul/Ortokul

ORTAOKUL

İLKOKUL

15

YENİŞEHİR İlkokul/Ortokul

İLKOKUL

ORTAOKUL

16

PROF. ABDULKADİR KARAHAN İlkokul/Ortokul

ORTAOKUL

İLKOKUL

17

TENEKECİ MAHMUT GÜZELGÖZ İlkokul/Ortokul

İLKOKUL

ORTAOKUL

18

M.AZİZ PARMAKSIZ İlkokul/Ortokul

ORTAOKUL

İLKOKUL

19

SIRRIN İLKÖĞRETİM İlkokul/Ortokul

İLKOKUL

ORTAOKUL

20

OSMANGAZİ İlkokul/Ortokul

ORTAOKUL

İLKOKUL

21

ŞAİR NABİ İlkokul/Ortokul

İLKOKUL

ORTAOKUL

22

SÜLEYMANŞAH İlkokul/Ortokul

ORTAOKUL

İLKOKUL

23

BAHÇELİEVLER İlkokul/Ortokul

İLKOKUL

ORTAOKUL

24

CENGİZTOPEL İlkokul/Ortokul

ORTAOKUL

İLKOKUL

25

MİTHATPAŞA İlkokul/Ortokul

İLKOKUL

ORTAOKUL

26

ALPARSLAN İlkokul/Ortokul

ORTAOKUL

İLKOKUL

27

MUSTAFA VEDAT MUTLU İlkokul/Ortokul

İLKOKUL

ORTAOKUL

28

MEHMET AKİF İNAN İlkokul/Ortokul

ORTAOKUL

İLKOKUL

29

YENİCE MERKEZ İlkokul/Ortokul

ORTAOKUL

İLKOKUL

30

HALİDE NUSRET ZORLUTUNA İlkokul/Ortokul

ORTAOKUL

İLKOKUL

31

AHMET ERSEVEN İlkokul/Ortokul

İLKOKUL

ORTAOKUL

32

GAP İlkokul/Ortokul

ORTAOKUL

İLKOKUL

33

ŞANLIURFA İlkokul/Ortokul

İLKOKUL

ORTAOKUL

34

YILDIZTEPE İlkokul/Ortokul

İLKOKUL

ORTAOKUL

35

DİREKLİ İlkokul/Ortokul

ORTAOKUL

İLKOKUL

36

AHMET YESEVİ İlkokul/Ortokul

ORTAOKUL

İLKOKUL

37

BELEDİYE İlkokul/Ortokul

ORTAOKUL

İLKOKUL

38

AHMET HAMDİ AKSEKİ İlkokul/Ortokul

 

İLKOKUL

39

AHMET HAMDİ AKSEKİ İlkokul/Ortokul

 

ORTAOKUL

40

YAKUPKALFA İlkokul/Ortokul

 

İLKOKUL

41

YAKUPKALFA İlkokul/Ortokul

 

ORTAOKUL

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.