banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Şanlıurfa'da Cemevi için atak
Bu talebe, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz ve AK parti ile Demokrat Parti sıcak baktı.
Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi, bir süre önce Sırrın Mahallesi’nde temeli atılan Merkez Cemevinin bitirilmesi için çalışmalarına hız verdi. Daha önce konser ve benzeri birçok etkinlikler düzenleyerek cemevi inşaatına destek sağlayan Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi Yönetimi, bu kez İl Özel İdaresi bütçesinden pay ayrılmasını talep etti.
Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi Başkanı Kemal Atalar, 18 Ocak 2012 tarihinde, Yönetim Kurulu adına Şanlıurfa İl Genel Meclisi'ne dilekçe verdi. Dilekçede, Şanlıurfa Merkez Cemevi yapımı konusunda layık devlet anlayışının bir simgesi olarak vatandaşlar arasında ve inançlar arasında ayrım yapılmadığını göstermek adına, cemevi yapımı konusunda devlet desteğinin yapılması için karar talep edildi.
Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi Başkanı Kemal Atalar ve yönetim kurulu üyeleri Cafer Özel, Mehmet Nazlı ve Kazım Aykaç ile birlikte İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz’u makamında ziyaret etti. İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanı Abdulkadir Kol ve Demokrat Partisi Grup Başkanı İbrahim Bucak’ın da hazır bulunduğu toplantıda İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz’dan yapımı devam eden cem evi inşaatı için destek istendi.
Kemal Atalar, 18 Ocak 2012 tarihinde dilekçeyle İl Özel İdaresi'ne başvurduklarını belirterek, cem evinin Alevilerin ibadethanesi olduğunu ve bu kapsamda Sırrın Mahallesi’nde bir adet cem evini yapmak için harekete geçtiklerini söyledi.
Kemal Atalar, Merkez Cemevi yapımı konusunda layık devlet anlayışının bir simgesi olarak vatandaşlar arasında ve inançlar arasında ayrım yapılmadığını göstermek adına, cemevi yapımı konusunda İl Özel İdaresi bütçesinden ödenek ayrılmasını istediklerini anlattı.
“Urfa’da 15 Bin Alevi yaşıyor”
Şanlıurfa’da yaklaşık 15 Bin Alevinin de bulunduğunu sözlerine ekleyen Kemal Atalar, “Sırrın Mahallesi’nde Merkez Cemevi yapıyoruz. Bu Cemevi, 2 Bin 96 metrekarelik arsa üzerine 750 metre kullanım alanı içinde yapımı devam ediyor. 3 kattan oluşacak olan Cemevinde, morg, cenaze hizmetleri, ibadethane, misafirhane, aşevi, dernek binası ve konferans salonu buluyor. Bu inşaatı yapmakta zorluk çekiyoruz. Bu konuda her ne kadar üye aidatları ve bağışlar toplasak da yetersiz kalınıyor. Zaman zaman cemevi inşaatının yararına konser ve benzeri etkinlikler de düzenliyoruz” dedi.
Atalar; “Bizim inancımıza da artık insanlar saygı duysun”
Daha önce İzmir ve Mersin’de de böyle bir başvurunun olduğunu sözlerine ekleyen Atalar, “İzmir ve Mersin’de İl Genel Meclisi'nden geçmesine karşın vali beyin onayından geçmemişti. Ama Şanlıurfa’da biz bu ihtimali düşünmüyoruz. Aleviler olarak biz tüm inançlara saygı duyuyoruz, bizim inancımıza da artık insanlar saygı duysun istiyoruz. Nasıl ki, İl Özel İdaresi'nde camilere böyle bir destek yapılıyorsa cem evlerine neden yapılmasın. Çünkü biz de bu şehirde, bu ülkede yaşıyoruz, vergilerimizi bu şehirlerde ödüyoruz. Bize de belki bir pay düşer diye düşündük” diye ifade etti.
Yavuz, “Bizim anlayışımız, insan odaklı hizmettir”
İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz ise, Alevi Kültür Dernekleri Şube Yönetimine bu konuyu Meclise taşıyacağının sözünü verdi. Şanlıurfa’nın bir mozaik şehri olduğunu sözlerine ekleyen Yavuz, “İlimizde Arabı, Kürdü, Çerkezi ve Alevisi ile hep birlikte yaşantımızı sürdürüyoruz. Bizim amacımız insan odaklı hizmettir. Bu kapsamda bize ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız. Biz hizmet konusunda kesinlikle inanç ayrımına bakmıyoruz ve bu gelen talebi meclis gündemine taşıyacağım. İnşallah Şanlıurfa’mız için hayırlısı olur” diye kaydetti.
AK Parti ve Demokrat Parti’den destek
Bu arada ziyarette hazır bulunan İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanı Abdulkadir Kol ile Demokrat Parti Grup Başkanı İbrahim Bucak da, konuya sıcak bakarak, bu talebi arkadaşları ile görüşerek gereken desteği vereceklerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.