banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Bu Görüntüler Topçu Meydanına Yakışıyor mu?



Şanlıurfa'nın tam merkezinde olan ve bulunduğu alana Topçu Meydanı ismini veren Topçu Hanı bugün kaderine terk edilmiş durumda. Topçu Hanı içerisinde Mermerci, Demirci ve Su depoları bulunan han ilgi bekliyor. Balıkçı, Ciğerci, Anahtarcı, Demirci, Oto ve halı yıkamacı ve mobilyacıların bulunduğu han bu görünümü ile oldukça dağınık ve bakımsızlığıyla adeta kaderine ağlıyor.
Topçu meydanında bulunan ve çürümeye terk edilmiş tarihi hanın akıbeti belli değil. Kimler tarafından kiraya veriliyor, şuanda hangi kurumun zimmetinde bunu da bilen yok.
Şehrin en işlek meydanında yer alan tarihi handa bugüne kadar hiçbir bakım ve onarımın olmadığını söyleyen vatandaşlar, belediyenin bir an önce bu görüntü kirliliğine yol açan ve tarihi hanın çehresine zarar veren işletmelerin kaldırılmasını istiyor.

İşin üzücü yanı ise henüz kimsenin bu hanın ismini dahi bilmemesi!
Topçu Hanı, şehir merkezinde bulunan tarihi bir Osmanlı hanıdır. Geçmişte Topçu sınıfına ait bir askeri birliğin burada görevli bulunmasından dolayı buraya " Topçu Hanı " denildiği ifade edilmektedir.
Umarız ilgili merciler, Topçu meydanına isminin verildiği bu hanın bir an önce restorasyonunu yaparak şehrin tam göbeğini hiç alakası olmayan işlerle kullanılmak yerine bir an önce tarihe kazandırır ve turizme kazandırır.

www.balikligol.com /ÖZEL HABER

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.