banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Şanlıurfa'da bir ilk; Okulda zeka dersleri

 

Özel Çağlayan İlköğretim Okulunda Zeka Oyunları ve Düşünme Becerisi sınıfları açıldı. Anasınıfından sekizince sınıfa kadar tüm öğrenciler serbest etkinlik saatlerinde haftada birer saat zeka oyunları dersi görüyorlar.

Tüm derslerinde bilgili ve başarılı olacak şekilde yetişen öğrencilerzeka oyunları derslerinde de her hafta birbirinden güzel zeka ve strateji oyunları öğreniyorlar.

Bu oyunlardan bazıları:

1-       Blockbudies                           8- Bilk blok

2-       Tangremino                           9- Qwrikle

3-       Patternplay                            10- Ahşap bloklarım büyük parçalar

4-       Dizios                                     11- Ahşap blok resimli parç.

5-       Shapy                                     12- Stractrs

6-       Skippyty                                 13- Mangala

7-       Q-bitz                                     14- Koridor

Zeka oyunları odasının her bir tarafında oyun var… eğlence var… heyecan var…

Çocuklar burada eğlenirken öğreniyorlar, öğrenirken eğleniyorlar.

Okul Müdürü Mustafa ÜSKÜPLÜ “Okulumuzda Zeka Oyunları sınıfı açtık ve anasınıfından itibaren tüm sınıflara haftada 1 saat zeka oyunları dersi koyduk. Çünkü zeka oyunları çocukların zihinsel ve motor gelişimini destekler, hayal güçlerini, düşünce becerilerini ve keşfetme isteğini geliştirir. Bilgisayar oyunlarının öğrencilerde meydana getirdiği dikkat dağınıklığına karşılık, zeka oyunlarının öğrencilerin derslerdeki dikkat ve yoğunluklarını artıracağına inanıyorum. Öğrencilerimizin ders başarısına %100 katkısı olacaktır” dedi.

Okulun Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Zafer KURT “Bu oyunlardan bazıları çocukların zaman kavramlarını tanımalarını sağlayan eğlenceli ve eğitici oyunlar.Çocukların bağlantısal düşünme, seçici dikkat, odaklanma ve konsantrasyon, parça bütün ve şekil zemin ilişkisi becerilerini geliştiren oyunlar. Bazıları da problem çözme ve matematiksel düşünmeyi geliştiren oyunlar…

Çocukların bilgisayar oyunlarına rağbet gösterdiği günümüzde zeka oyunları çocukların çok yönlü, çok boyutlu düşünmesini sağlar. Üretkenlik yeteneklerinin gelişmesine katkıda bulunur. Psiko sosyal gelişimlerine, iletişim becerilerinin gelişmesine yardımcı olur” dedi.

Öğrencilerden Mehmet Fatih ŞELLİ “Zeka Oyunları dersinde hem eğleniyoruz hem de öğreniyoruz. Her hafta ayrı bir zeka ve strateji oyun öğreniyoruz. Dersler çok zevkli geçiyor. Haftalık ders saatinin arttırılmasını istiyoruz” dedi.

Velilerden Nurşen ŞELLİ “Çocuklarımız Zeka Oyunları dersinin olduğu günü iple çekiyorlar. Çocuklarımız okula severek  geliyorlar. Yıl sonunda öğrencilerimiz arasında zeka oyunları yarışması düzenlenmesini istiyoruz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.