banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Şanlıurfa’da 39 üniversite stant açtı VİDEO

Basın ve halkın ilgi göstermediği program Şair Nabi Kültür Merkezinde açılış konuşmaları ile başladı.

 

Programa Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Milli Eğitim  Müdürü Metin İlci, Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Al, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen , kurum müdürleri ve eğitimciler katıldı.

Burada konuşan Müdür İlci; “Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri fuarı  ile öğrencilere ailelere ve eğitimcilere yönelik bir etkinliktir. Kişilerin hayatında verdiği en önemli kararlardan biri meslek ve üniversite tercihidir. Bu tercihlerin seçilmesinde önemli derecede yardımcı olunacak bir fuardır. 3 gün boyunca bu anlamda tanıtımlar yapılacaktır. 4. sünü gerçekleştirdiğimiz fuarımız, Türkiye’de İstanbul, Antalya’dan sonra üçüncü derecededir. Fuarımıza 22 Devlet Üniversitesi, 17 Vakıf Üniversitesi, 1 Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı, 7 Dershane, 6 özel okul ve İŞ-KUR olmak üzere toplam 48 kurum katıldı. Bu fuar ile 600 bin öğrencisi olan Şanlıurfa’ya büyük katkısı olacaktır” dedi.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ise geçmişte eğitimin zorluklarına değinerek gelinen noktayı anlattı. Mutlu; “İlim Çin’de de olsa almalıyız. Bu nedenle böyle bir far çok önemli katkı sunacaktır” diyerek Üniversite bahar şenlikleri ile kısmen bu görevi gördüklerini anlattı.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise genç nüfusa dikkat çekerek eğitim ve öğretime önem verilmesinin gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından eski Vilayet yerinde kurulan Fuar alanına geçildi. Burada açılışı yapılan fuarı Vali Güvenç ve beraberindekiler standları gezerek bilgi aldılar.

Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri fuarı  3 gün boyunca Şanlıurfalıları bilgilendirme çalışması yapacak.

Haber: www.balikligol.com

VİDEO

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.