banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Şanlıurfa Sosyoloji Derneği Vali Küçük’ü Ziyaret Etti


Ziyarete Şanlıurfa Sosyoloji Derneği Başkanı Dr. Mahmut Kaya, Başkan Yardımcısı Ahmet Memek, Sekreter Mehmet Guli Aslan, Yönetim Kurulu üyeleri Vehbi Uzundağ ve Gülcan Öncel katıldılar.
Valisi İzzettin Küçük’e dernekle ilgili bilgi veren Başkan Dr. Mahmut Kaya, “Şanlıurfa’da Sosyolojinin tanıtılmasına ve yaygınlaşmasına katkı yapmak, sosyologlar arasında mesleki bir dayanışma oluşturmak amacıyla derneği kurduk. Şehrimizin ekonomik, sosyal, kültürel sorunlarıyla ilgilenmek için yaklaşık dokuz aydır çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Bu anlamda dernek üyelerimizin Şanlıurfa’nın sosyal meseleleriyle ilgili rapor çalışmaları oldu. Bunları hem kamuoyuyla paylaştık. Hem de internet sayfamızda yayınladık. Son yıllarda şehrimize gelen Suriyeli sığınmacılar da yeni bir sosyolojik mevzu olarak gündeme girmiş durumda onların da sosyal ekonomik problemleri üzerine kafa yorup girişimlerde bulunuyoruz. Ayrıca kurumlarımızda sosyolog istihdamının öncelikli olmasını sosyologlardan istifade edilmesi gerektiğini paylaşıyoruz. Bizi kabul ettiği için sayın valimize teşekkür ederiz” dedi.
 Ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; “Şanlıurfa Sosyolojik çalışmalar için tam bir laboratuar, Urfa, yoğun göç alan bir şehir. Son zamanlarda sayıları 490 Bini bulan Suriyeli mültecilerle beraber sosyologlar için iyi bir çalışma sahası olduğunu düşünüyorum. Sizin derneğinize de bu anlamda büyük iş düşüyor” diye konuştu.
Dernek yönetimiyle yapılan şehir sohbetinin ardından Başkan Dr. Mahmut Kaya, Vali İzzettin Küçük’ün okuma ilgisine binaen kendi eseri olan “Aşiret Modernleşmesi” ve Michel Foucault’un “Bilginin Arkeolojisi” kitaplarını hediye etti. Ziyaretin anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.