banner2
Öne Çıkanlar Harran Üniversitesi Urfa Haber Urfa Şanlıurfaspor ak parti

Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak Şanlıurfalıların ezberini bozacak açıklamalarda bulundu.
Sosyal medyada çokça dolaşan ve Şanlıurfa’nın insanlık adına yeniden keşfedilmesini isteyen Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, bakın o videoda ne diyor:
 Şanlıurfa kadim kültürlerin yeşerdiği coğrafyanın ana unsuru bir şehirdir. Arzı mevud coğrafyasıdır. Bu anlamda Urfa'ya Kudüs'ten ayrı düşünmek mümkün değil.
 Fırat'la Nil de kardeştir bu coğrafya İnsanlığın en Kadim medeniyetlerinin yaşadığı peygamberler coğrafyasıdır aynı zamanda Urfa Mekke'nin kardeşidir Yani bugünkü kıblemiz ve ilk kıblemiz Urfa'nın kardeşidir. 
Hazreti Âdem Mekke'den kalktı Urfa'ya geldi ömrünün %98'ini Urfa'da geçirdi. Hz İbrahim de Hz Âdem’in geldiği yoldan Mekke'ye gitti.
 Kuranı Kerim'de zemzemden söz ediliyor. Tamam, ama aynı şekilde Urfa'da da Eyüp Nebi'nin Şifa bulması için içmesi bir yıkanması söylenen bir su var. yani zemzemle Urfa’daki bu su kardeştir. Mekke'nin kardeşi Kudüs'ün kardeşi bir Urfa'dan söz ediyorsun.

Burası Hz Musa'nın asasını aldığı yerdir. Şuayb peygamberden aldı arsasını burada evlendi. Hz Musa Mısır'dan buraya geldi. yine aynı şekilde Burası Hz Yusuf'un kuyuya atıldığı yerdir. Burası Hz Lut'un da şehridir. Harran Hz İbrahim'in kardeş. Lut aleyhisselam da Hz İbrahim'in yeğeni, Dolayısıyla Burası insanlığın bir bakıma ortak yurdudur Şanlıurfa. Bütün insanlık insan olan ne varsa insanı olan ne varsa onun başlangıç kaynak noktası Urfa’dır.
Sadece Hz Âdem değil, Hz Nuh’ta gemisini bu gölgeden alıyor. büyük gemisi Bu bölgeden kalktıktan sonra Hakkari tarafına Cudi Dağı'nın tepesine oturdu. Hz İbrahim de buralıdır dolayısıyla zaten geriye de kimse kalmadı. Burayı herhangi bir fırkaya, herhangi bir inanca, herhangi bir ırja mal edemezsiniz. Burasın insanlığın ortak malıdır.
Çok ilginçtir, Japon inancını kültürünün geleneğinin de kaynağı Aslında Urfa'da var. Sadece bu değil, Batı Bugün demokrasiden söz ediyor. Tamam, ama bugün ki bu tartışmanın kaynağında Eflatun var, Sokrat var. Peki, Eflatun nereli? Çanakkalelidir. Eflatun’un yazdığı devlet kitabı neredeydi? Büyük İskender onu harrandaki o zamanki Tıp ve astronomi mektebinde annesinin adına yaptırdığı bir kütüphane vardı. O kütüphanede devlet kitabını bir numarayla kaydettirmişti.
 Çünkü Büyük İskender'in hocasıydı Eflatun bugün Yunanca dediğimiz bile devlet kitabı Eflatun devlet kitabı Arapçadan tercih ediyordu ama bugün Urfalılar ne Adn köyünden haberler var. Ne eflatundan haberleri var. sadece bir İbrahim Aleyhisselam’dan söz ediyorlar. ama ondan söz ederken de bugün Onun yaşadığı yer bir Kültür park şeklinde olduğunu unutuyorlar. O İnsanlar oralarda dolaşırken biraz çok da dikkatli davranmalılar. bizim yeniden Urfa'yı keşfetmemiz lazım bütün insanlığın ortak Yurdu olan Urfa. birçok şehirlerin anası olan Urfa. sadece bakın İslam tarihi açısından değil sadece beni İsrail onlar açısından bir Hz İsa zamanında o yaşarken daha Hristiyanlık dedikleri bu din Hristiyanlık adını almadan 50 sene önce burada Hz İsa'ya iman eden bir topluluk vardı.
Bütün bunlar anlatılırsa göbeklitepe sadece bir ayrıntı şeklinde kalır. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.