banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Beyaz Saray

Şanlıurfa Müftülüğü Ramazana hazır

Açık; “Bu akşam,08 Temmuz  2013 Pazartesi günü ilk teravih namazımızı kılacağız,   09 Temmuz 2013 Salı  günü de oruç tutmaya başlayacağız. Rabbim şimdiden yaptığımız ibadet ve taatlerimizi kabul buyursun.

Başkanlığımız, her yıl ramazan ayında toplumumuzun ihtiyacı olan bir konuyu belirleyip, Ramazan boyunca da değişik yönleriyle bu hususu ele alarak bir farkındalık oluşturmaya çalışmaktadır.

Müftülüğümüz de,  bu yılki ramazan ayında “Helal Kazanç- Helal Lokma” konusu ele alınacak ve helal kazanç-helal lokma bilincinin sosyal hayatımızın merkezine yerleştirmeyi amaç edinen etkinlikler düzenlenecektir. Vaaz ve sohbetlerde; “Helal Kazancın - Helal lokmanın Önemi, Helal Kazanç Yolları, Helal - Haram Hassasiyeti, Helal Kazanç ve Helal Lokmanın Fert ve Topluma Kazandırdıkları, Helal Kazanç - Helal Lokma Bilinci, Helal İle Yetinmek, Kazancı-Lokmayı Helal Kılmak” konularına ağırlıklı olarak yer verilecektir.

Minarelerdeki kandiller Ramazan ayı boyunca iftar vaktinde yakılacak, imsak vaktinde söndürülecektir.

Camilerde kadınların en uygun şartlarda ve huzur içerisinde ibadetlerini yapabilmeleri için gerekli tedbirler alınacaktır.

Çocukların Camiye ve cemaate gelmeleri teşvik edilecektir. Camiye gelen çocuklara karşı hoşgörülü, sevecen ve anlayışlı olmaları hususunda cemaat aydınlatılacaktır.

Gerekli güvenlik tedbirleri alınmak suretiyle Kadir Gecesi sabah namazına kadar ibadet etmek isteyenler için Mevlidi Hali (Dergah) ve Eyüp Peygamber Camileri açık bulundurulacaktır.

“Camilerin Açık Tutulması Genelgesi” uyarınca camiler, öğle namazından en geç bir saat önce açılıp, yatsı namazından sonra kapanmak üzere gün boyunca açık tutulacak ve namaz vakitleri dışında da din hizmeti ve isteyenlere yaygın din eğitimi verilecektir.

Namazlarda ta'dil-i erkâna mutlaka riayet edilecek ve terâvih namazları hızlı kıldırılmayacaktır.

Teravih namazları “iki rekâtta veya dört rekâtta bir selam vermek suretiyle” kıldırılacaktır.

Sabah ezanları Diyanet Takvimi'ne göre imsak vaktinde her Camide aynı anda okunacaktır.  Akşam ezanları iftar vaktinde okunacak ve camilerde akşam namazı kıldırılacaktır.

Hatm-i şerifle teravih namazı; Ulu Cami, Selahaddin-i Eyyubi Cami KaraköprüHz.Ali Cami ve Asım Paşa Caminde kıldırılacaktır.

Ramazan ayı için bütün camilerde mukabele okuma programları icra edilecek, mümkünse okunan bölümlerin ihtiva ettiği önemli mesajlar mealen cemaate aktarılacaktır.

Hiçbir Camide, mukabele okuyan kişilere (hafızlara) yardım adı altında yardım toplanmayacaktır.

2013 yılı Fıtır Sadakası asgari miktarı 9.25 TL.(Dokuzlirayirmibeşkuruş)dır.

Bu vesile ile, bütün Şanlıurfalı kardeşlerimizin,  mübarek Ramazan ayını, Kadir gecesini ve Ramazan bayramını şimdiden tebrik eder; bu ayın milletimiz, İslam alemi ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni  ederim” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.