banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Şanlıurfa Milli Eğitim'de Deprem

Şanlıurfa'nın Eğitimde yaşadığı başarısızlığın baş mimarı olarak gösterilen bazı yetkili isimler Milli Eğitim Bakanlığının rotasyon uygulaması sonucu görevlerinden alınıyorlar. Aralarında yıllardır Milli Eğitimde adeta kamp kuran Müdür yardımcıları başta olmak üzere bazı şube Müdürlerinin görevlerinden alınacak olması Urfa Eğitim camiasında sevinçle karşılandığı gözlemlendi.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde  rotasyon heyecanı yaşanmakta. Bu rotasyondan ilimizde yıllarca görev yapan Şube Müdürleri ve Müdür Yardımcıları nasibini alacak.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda Türkiye’de bulunan İl ve İlçeMilli Eğitim Müdürlüklerinde görev yapan üst düzey kişiler rotasyona bağlı diğer il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine tayin ediliyor. Şanlıurfa il ve  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Müdür Yardımcısı H.Ömer Coşkun,Bekir Özel,Bekir Ayhan; Şube Müdürleri Nihat Yıldırım,Sadullah Gencer,Hıdır Bayuk,Mehmet Alay,Osman Yavuz da rotasyona tabi olanlar içerisinde yer alıyor.

Emekliliği gelip rotasyona uğramak istemeyen personeller emeklilik dilekçesi vererek emekli olurken, emekliliğini başka bahara bırakanlar ise rotasyona razı olarak başka yerlerde görevlerini sürdürmeye devam edecek. Edinilen bilgilere ilimizin yöneticileri ilk tercihi ilçeler olacak. Olmazsa yakın illere başvurmayı düşünüyorlar. Tercihler 19 Ağustos 3013 Pazartesi  mesai saati bitimine kadar yapılmıştı. Rotasyona tabi tutulacak olan Müdür yardımcıları ve şube Müdürlerinin yeni görev yerleri ise 26 Ağustos 2013 Pazartesi günü belli olacak.

Yaklaşık 20 yıldır  Milli Eğitim Müdürlüğünde koltukları işgal eden ve Milli Eğitim camiası tarafından istenmeyen bazı isimlerin rotasyona tabii tutulması en çok rotasyona uğrayan isimleri derinden etkilediği öğrenildi.

HABER:URFASTAR GAZETESİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.