banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Rogers Kassım Mato futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins Nebil Dirar

Şanlıurfa kitap sayısını 6 kat arttırdı

Şanlıurfa, 2009 yılının sonlarında başlattığı ‘Işığımı arıyorum, okuyorum’ projesi kapsamında 101 kütüphaneye sahip oldu.

İldeki mevcut 260 bin kitap sayısı bir milyon 500 bine ulaştı, daha önce halk tarafından kütüphanelerden alınan kitap sayısı ise 3 binden 55 bine kadar çıkarıldı.

 

Vali Nuri Okutan, bu rakamla kampanya hedefine ulaşma yolunda ilerlediklerini söyledi.

 

2009 yılı kasım ayında Vali Nuri Okutan tarafından başlatılan ‘Işığımı arıyorum, okuyorum’ projesi adım adım hedefine ulaşma yolunda ilerliyor.

Vali Okutan, kentteki kitap sayılarında bir artış yaşandığını ancak hedeflerinin Şanlıurfa’da 7 milyon kitaba ulaşmak olduğunu belirterek, “Şu anda 1,5 milyon kitaba ulaşmışız. 500 bine yakın yeni alımlar var. Ayrıca yeni başlayan projelerle birlikte ihale hazırlıkları yapılıyor. Bir ay sonra 2 milyon kitap sayısına ulaşacağız. 200 binden aldık, 2 milyona çıkardık okuyacağız. Bilhassa okullarımızı, camilerimizi semt kütüphaneleri haline getirmeliyiz. Herkesin faydalanabildiği herkesin kitap alıp götürebildiği ve tekrar getirebildiği semt kütüphaneleri haline dönüştürebilmeliyiz. Evimizden dairelerimize getirip götürerek çocuklarımızı, komşularımızı kitap okuyabilecek hale getirmeliyiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.