banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Şanlıurfa gençleri Mevlana'yı andı

İpekyol Gençlik Merkezi ve Yenişehir Gençlik Merkezi çalışanları, Mevlana Haftası münasebetiyle Mevlana Celaleddin-i Rûmî Hazretleri’ni anlama ve anma programı düzenledi.

Programa, her iki Gençlik Merkezinin de çalışanları, kursiyerleri, gönüllüleri ve çok sayıda misafir katıldı. Program, sözlerin en güzeli olan Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.Daha sonra Mevlana Celaleddin-i Rûmî Hazretleri’nin hayatının anlatıldığı slayt gösterisi ile devam edildi. Sonrasında Mevlana Celaleddin-i Rûmî Hazretleri’nin yazmış olduğu şiirler, gençler tarafından okundu.

Konu hakkında açıklama yapan İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR, "Mevlana Hazretleri sadece İslam coğrafyasında değil tüm dünyada tanınan bilinen ve saygı duyulan bir şahsiyettir. Bunun sebebi o meşhur cümlesinde gizlidir, Gel, ne olursan ol yine gel. Bu cümle ile din, dil, ırk ayrımı yapmadan herkese hitap etmiştir. Gençlerimize böyle müstesna şahsiyetleri tanıtmak, tanıyan gençlere ise unutturmamak adına bu programı düzenledik” dedi.

Yenişehir Gençlik Merkezi Müdürü Hamit DERMAN ise “Her iki Gençlik Merkezi’mizin de katkılarıyla yapmış olduğumuz bu etkinliği önemli buluyorum. Gerek gençlerimizin manevi hayatına olumlu katkıları, gerekse gelecek dönemde gençlere yön vermesi açısından, böyle anlamlı bir haftanın genç nesillerimize anlatılması ve ecdadımızın yaptığı çağrılara kulak verilmesini sağlamak adına bu programları yapmaya özen gösteriyoruz. Mevlana Celaleddin-i Rûmî Hazretleri’nin kişiliği ve hayata bakış açısı ile gerçekten tüm insanlığa örnek olacak bir şahsiyettir. Tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajlarını hep dile getirmiştir. Biz de onun yaktığı bu meşaleyi sürdürmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Program sonunda Mevlana Celaleddin-i RUMİ’nin aziz ruhuna ithafen şeker ve lokum ikramı yapıldı.

Haber : Ali ASLAN / www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.