banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Şanlıurfa festivali başladı

Şanlıurfa Belediyesi’nce 21-24 Ekim 2010 tarihleri arasında düzenlenen “Peygamberler Şehri ŞANLIURFA VI. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali” kortej yürüyüşüyle başladı. Belediye önünde başlayan ve Balıklıgöl Anfi’de sona eren kortej yürüyüşüne, Vali Nuri Okutan, Eşi Demet Okutan, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Eşi Gül Fakıbaba, Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, belediye birim amirleri, çok sayıda STK temsilcisi, öğrenciler ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Vali Okutan ve Belediye Başkanı Fakıbaba kortej boyunca bol bol halkı selamlarken Şanlıurfalılar ise kortej yürüyüşüne alkışlarla destek verdi.

Kortej yürüyüşünün ardından Balıklıgöl Anfi Tiyatro’da açılış konuşması gerçekleştiren Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Urfa’nın tarihi ve turistik önemine dikkat çekerek, bu yıl altıncısı düzenlenen festivalde bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Fakıbaba, “Gerek tarihi gerekse konumu itibariyle önemli bir yere sahip Şanlıurfa’yı bir dünya kenti yapmak için büyük çaba gösteriyoruz. Bu altıncısını düzenlediğimiz festivalimize çok özel konuklar davet ettik. Aynı coğrafyada birbirine yakın kültürlere sahip komşu ülke ve illerden kentimize gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyor, birlik ve beraberlik içersinde bir festival coşkusu yaşamayı temenni ediyorum” dedi.

Daha sonra konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, bir kentin tarihi ve turistik değerlerinin tanıtılmasında festivallerin önemine dikkat çekerek, VI. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında kentimize gelen yerli ve yabancı konuklara “Hoş Geldiniz” temennisinde bulundu.

Vali Okutan, “Anadolu’nun gül bahçelerinden biri olan Şanlıurfa’da düzenlenen festivale renk katmak amacıyla başta komşu ülkelerimizden daha sonra yine Anadolu’nun diğer “Gül Bahçesi” şehirlerimizden gelen konuklarımıza iyi ki Şanlıurfa’dasınız diyorum. Urfa Anadolu’ya ruh veren bir kentimiz. Medeniyetlerin Beşiği olan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Urfa ve Urfalılara yürekten duyduğum sevgiyi bir kez daha belirtmek isterim. Bu vesileyle Şanlıurfalılara birlik ve beraberlik içersinde bir festival coşkusu yaşamaları temennisinde buluyorum” diye konuştu.

Sunuculuğunu “Maceracı” programıyla tanınan Murat Yeni’nin yaptığı Kanal Urfa, Güneydoğu TV ve Edessa Tv’den ortak canlı yayınların gerçekleştirildiği “Peygamberler Şehri Şanlıurfa Uluslararası 6.Kültür ve Sanat Festivali” her yıl olduğu gibi bu yılda coşkulu geçiyor.

Suriye Halk Oyunları ekibiyle Türkiye’nin dört bir yanından kentimize gelen yerli halk oyunları ekiplerinin birbirinden güzel gösterileri festivale ayrı bir renk katıyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.