banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Şanlıurfa Fen Lisesi Olimpiyatlarda

Coşkun Eğitim Kurumlarının düzenlediği Ulusal Uzlaşı Olimpiyatlarında Şanlıurfa Fen Lisesi de boy gösterecek.  "Kültür ve Yaşamda Uzlaşı" dalında proje hazırlayan Şanlıurfa Fen Lisesi ekibi 7 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak yarışmada, aralarında Rıdvan Dilmen, Garo Mafyan, Hilmi Yavuz, gibi tanınmış jüri üyelerinin önünde projelerini sergileyecek.

            Şanlıurfa Fen Lisesi "Hastanede uzlaşı" olarak belirlediği bu proje konusunu Uzm. Öğrt. Cemal Yavuz rehberliğinde, İbrahim Halil Şahin, Muhammet Sami Basmacı isimli öğrenciler tarafından hazırlanmıştır.

Yarışmanın amacına uygun olarak hazırlanan proje,  hastanelerde yaşanan dil problemine çözüm bulmayı amaçlamaktadır. Çözüm yolu olarak hafif suçlardan hükümlü bölgesel dilleri bilen mahkûmların, sosyal hizmet yükümlülüğü çerçevesinde, hastanelerde tercüman olarak görevlendirilmesi düşünülmüştür. Bu sayede hem dil problemi olan vatandaşlarımızın işlerinin daha kolay bir şekilde görülmesi hem de cezası dolan mahkûmları istihdam ederek onlara iş olanakları oluşturmak amaçlanmıştır.

Okul Müdürü Uzm. Öğrt. Nihat Gürkan "Okulda eğitim öğretime önem verdiğimiz kadar sosyal ve kültürel projelere de önem veriyoruz. Toplumun içinde bulunduğu sosyal sorunlara kayıtsız kalmak, Eğitimin toplumsallık ve hayata yakınlık ilkelerini hiçe saymaktır. İşte bu yüzdendir ki yaptığımız bu tür projelerle hem sosyal yapıya katkıda bulunuyoruz hem de öğrencilerimizi toplum üzerin söz sahibi olmasını amaçlıyoruz." şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ise, bu tür projelerin okullarda yürütülmesinin memnuniyet verdiğini söyleyerek, eğitimin toplumsal sorunlarımızla ilişkilendirerek daha kaliteli bir anlaya kavuşacağını ifade etti. Bu tür projelerin ilimizin tanıtımı için bir fırsat olduğunu söyleyen Şahin, bu tür çalışmalar sayesinde ilimizi eğitim sıralamasında daha üst sıralara çıkaracağını ifade etti

Bu arada Ulusal Uzlaşı Olimpiyatları, ülkemiz genelinde sosyal barışı geliştirici ve destekleyi­ci, liseler arası bir proje yarışması olup, kültür, hayat felsefesi, yaşayış tarzı gibi farklılıklar nedeni ile aile içi, spor alanları, okul ve trafik gibi günlük yaşam alanlarında karşılaşılan çatışmalardan kaynaklanan sosyal problemlerin çözümü ile ilgili yerel, bölgesel ya da ulusal kapsamlı sorunlara çözüm getirmeyi amaçlamaktadır.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.