banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Şanlıurfa EMİTT'in gözdesi

Bu yıl XV.’si düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) fuarının en büyük ilgi gören standı Şanlıurfa oldu.

 

330 metre karelik bir alan üzerine Balıklıgöl’ü prototip olarak kuran Şanlıurfa standı büyük ilgi görüyor. Fuarın en büyük standına sahip olan Şanlıurfa standını dün Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ziyaret ederek, sıra gecesine katılıp, türkülere eşlik etti.

 

Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı,  ŞUTSO(Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası) ve ŞURKAV işbirliğinde EMITT Fuarı’nda açılan Şanlıurfa standında gelen misafirlere Şanlıurfayla kentin simgesi olan isot, fıstık v.b birçok hediyenin yanı sıra kentin tanıtımını sağlayan harita, broşür, cd gibi materyaller veriliyor.

 

 2 bin adet tanıtım cd’si, kitap ve broşürün dağıtıldığı Şanlıurfa Standına gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Şanlıurfa’nın kültür ve turizm potansiyeliyle Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri ve marka şehri olduğunu söyledi. Haleplibahçe Projesini ihale ettiklerini belirten Ertuğrul Günay, Haleplibahçe Projesini en kısa zamanda bitireceklerini bildirdi. Şanlıurfa’ya yakışır bir kültür merkezini de yapacaklarını ifade eden Bakan Günay, “Kültür Merkezini yatırım programına aldık. Bu sene içinde ihalesi yapılıp, inşaat çalışmaları başlayacak” dedi.

 

Şanlıurfa Valiliği adına stantta ev sahipliği yapan Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, EMİTT Fuarının turizmde yükselen değer olan Şanlıurfa’nın tanıtımı için çok önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, “Fuarın en büyük standına sahibiz. Fuar boyunca standımızı ziyaret eden misafirlere Şanlıurfa’yla ilgili bilgi ve belgeleri veriyoruz. Standımızı ziyaret eden konuklar Şanlıurfa’yı yakından tanıma imkânı buldu. Bazı konuklarımız yerinde görmek için Şanlıurfa’ya gelmek istediklerini bizzat bana aktardılar. Standımızda bulunan otel, konukevi ve seyahat acentelerimiz iş bağlantılarında bulundular. Bu fuar Şanlıurfa’nın tanıtımı ve turizmine büyük katkı sağlayacak” dedi.

 

Şanlıurfa Valiliği adına Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, Şanlıurfa Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcısı M.Fevzi Yücetepe, Karacadağ Kalkınma Ajansı adına Genel Sekreter İlhan Karakoyun, ŞUTSO adına Genel Sekreter M. Emin Bayaslan ve Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Kılıçoğlu, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ ve Valilik İl Kültür Müdürü Selami Yıldız’ın hazır bulunduğu standını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın yanı sıra,         İstanbul, Sakarya, Ordu, Isparta, Mardin, Burdur Valileri ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile çok sayıda belediye başkanı ziyaret etti. Şanlıurfa standında konuklara

 

       “Yemen” sponsorluğunda, 60 ülke, 100'ü aşkın il ve ilçe ile 4000 davetlinin katılımıyla açılışı yapılan fuarda “Şanlıurfa Standı”nı ziyaret edenlere Dünyanın en eski şehri Urfa’nın ören yerleri tanıtılıyor.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.