banner2
Öne Çıkanlar toz Sugeldi Douglas Tanquee Trendyol 1. Lig Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy

Şanlıurfa Dünya Mutfağında İlerliyor

Bir yandan adaylık başvurusu yapılan çalışma kapsamında bir yandan da Şanlıurfa’da turizm sektöründe hizmet veren otellerin alt yapıları ile aşçılarının da eğitimleri veriliyor.

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED), dünyada daha önce sadece 5 şehrin elde edebildiği UNESCO'nun "Dünya Gastronomi Şehri" unvanını, 6. şehir olarak da Şanlıurfa'ya kazandırmak için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde, sivil toplum kuruluşları ile birlikte yürütülen çalışmalar devam ediyor. Şanlıurfa’da turizm sektöründe hizmet veren aşçıların ve şeflerin eğitilmesi yönünde katkı sağlayan adaylık çalışmaları yolunda, Şanlıurfa mutfağının bütün unsurlarının gün yüzüne çıkmasına ve Şanlıurfa mutfak kültürünü uluslararası standartlara göre reçetelendirip, uluslararası mutfaklar arasına koymayı hedefliyor.

“Aşçılar Uygulamalı Eğitim Aldı”

Şanlıurfa'ya "Dünya Gastronomi Şehri" unvanını kazandırmak için çalışmalar yapan TAŞFED, çalışmalar kapsamında dün Şanlıurfa'da önde gelen restoranlarının mutfaklarında inceleme yapan ve uluslar arası başarılara imza atan Türkiye’nin değişik illerinden gelen aşçılar, bu günde Şanlıurfa'da 5 yıldızlı bir otelin mutfağında Şanlıurfalı aşçı ve şeflere ilk eğitimlerini uygulamalı verdiler.

Ödüllü Aşçılar Urfa’da

İnceleme çalışmalarının değerlendirildiği basın toplantısının ardından gerçekleştirilen eğitimleri TAŞFED Başkanı Yalçın Manav ve basın mensupları da izlerken, eğitim çalışmalarına Gaziantep Aşçılar Derneği Başkanı Doğa Çiftçi, Kocaeli Akademik ve Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Naif Bağı, Çanakkale Aşçılar Derneği Başkanı Hüseyin Çiftti, Gebze Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Bayram Özrek katıldı.

“Büyükşehir’den Destek Veriyor”

İnceleme çalışmalarından sonra açıklama yapan TAŞFED Başkanı Yalçın Manav, "Bugün Şanlıurfa'mızdayız. Geliş nedenimiz hem Büyükşehir Belediyemizle görüşmek, hem de otellerimizi dolaşıp otellerdeki mutfakları görmek istedik ve 9'a yakın otel gezdik. Buraya getirdiğimiz ünlü 4 şefimiz bazı yemekleri yapıp, bu yemekler hakkında Şanlıurfalı kardeşlerimize bilgi verdiler. Büyükşehir Belediyemiz maddi ve manevi destekte bulunuyor. Buradan Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. UNESCO'ya Şanlıurfa Mutfağı'nın girmesi için canla başla çalışıyorlar. UNESCO'ya Şanlıurfa Gastronomimiz girecek ve dünyada mutfağımız tanınmış olacak. Hepimiz el ele vererek unutulmuş Şanlıurfa yemeklerini yeniden reçetelendirip meydana çıkartmak, ayrıca tatlılarımızı ve çeşidini fazlalaştırarak otel mutfaklarında ve şehirdeki restoranlarda servise koymak en büyük çabamızdır" şeklinde konuştu.

Şanlıurfa'daki 5 yıldızlı bir otelin mutfağında aşçılarla birlikte yemek pişiren TAŞFED şefleri, UNESCO'nun "Dünya Gastronomi Şehri" değerlendirme süresi bitim tarihi olan 31 Kasım 2014'e kadar çalışmalarını sürdürecek.

haber: Mustafa Akkuş / balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.