banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi Urfa Haberleri

I.Uluslararası İslam Tarihinde ve Medeniyetinde Şanlıurfa Sempozyumu düzenliyor

Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan sempozyuma; Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sinan Kaçalin, dünyaca ünlü İslam Tarihçisi Prof. Dr. Hüseyin Yaşar, STK Temsilcileri ve yerli yabancı 150 akademisyenin katılacağı sempozyumda, Şanlıurfa'ya bakış açısı konuları görüşülecek.

25,26 ve 27 Mart 2016 tarihleri arasında GAPTEM Konferans salonunda 16 oturumdan oluşacak olan sempozyum, 25 Mart Cuma günü 09.00'da Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin açılış konuşmasıyla başlayacak.

3 Gün boyunca İslam tarihinin kalbinin atacağı sempozyumda; Şanlıurfa ve bölgenin Müslümanlar tarafından fetihleri, İslâm tarihinde (Hulefa-i Raşidin, Emeviler, Abbasiler, Büyük Selçuklu, Eyyubiler, Memluklular, Karakoyunlular, Timurlular Devleti, Akkoyunlular ve Osmanlılar); Şanlıurfa ve yöresi (Harran, Suruç, Birecik vs.); Şanlıurfa ve yöresinin İslam medeniyetindeki yeri, İslam medeniyet tarihinden Urfa ve yöresinde yetişen âlimler, mutasavvıflar, düşünürler, Şanlıurfa’da İslâm eğitim-öğretim kurumları, Şanlıurfa ve yöresinde mimari ve sanat eserleri, Müslüman seyyahlara göre Urfa yöresi ve Osmanlı arşiv belgelerine Şanlıurfa'nın değerleri konuları düzenlenecek olan oturumlarla aydınlatılacak.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Sempozyuma dünyaca ünlü İslam Tarihçisi Prof. Dr. Fuat Sezgin'de katılıması bekleniyor.

www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.