banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

ŞANİMDER’den “İslama Yeniden Dönüş” konferansı
Şanimder  Ali Küçük’ten (Sağir) den sonra İlahyatçı Dr.İhsan Şenocak’ı davet etti.  Urfa City Avm de 6 Mayıs (Pazar) 2012 tarihinde akşam saat 20.30 da “İslama Yeniden Dönüş” adlı konferans tertipleyen şanimder yönetimi adına; 02 Mayıs Çarşamba günkü konferansa katılımdan dolayı halka teşekkür ederek konuşmasına başlayan başkan Abdurrahman Kırıkçı, daha farklı etkinliklerle de bu bilinç ve aydınlanma hareketini devam ettireceklerini açıkladı. Başkan Abdurrahman KIRIKÇI, Kapitalist çarkın ve fikri erozyonun deforme etmeye çalıştığı bu toplumun yaşadığı bu acı tecrübelere şahit olduklarını, hakkaniyeti ve vicdanı esas alan imanlı, özgür düşünebilen ve üretken bir nesile ihtiyaç duyduklarını söyledi.  Başkan tüm İmam Hatip gençliğini ve halkımızı bu harekete destek vermeye ve konferansa katılmaya davet etti.

 

 

Dr. İhsan Şenocak’ın Hayatı

 

1974 yılında Samsun’da dünyaya geldi. İlkokuldan sonra hafızlık yaptı. 1994’te Samsun İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Okul yıllarında klasik usulde sarf, nahv, meani, beyan, bedî’, mantık, usûl, fıkıh, tefsir, hadis, kelam gibi yardımcı ve temel İslami ilimleri okudu. 1999 yılında Ondokuzmayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. 2002’de Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Haseki Eğitim Merkezi’nden mezun oldu. 2004 yılında OMÜ İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalında “İslam Hukuku’nda Taklit” konulu teziyle yüksek lisansını tamamladı. Aynı fakültenin İslam Hukuku Anabilim Dalında “İslâm Hukuku’nda Örfün Hükümlere Etkisi” adlı tezini tamamlayarak  doktor oldu.




1997 yılında Samsun’un Vezirköprü ilçesinde imam-hatip olarak memuriyet hayatına başladı. 1999’da Haseki Eğitim Merkezi'ne kursiyer olarak katıldı. 2002-2003 yılları arasında Bafra vaizliği yaptı. 2003’te Samsun Müftülüğü İl Eğitim Merkezi’ne öğretmen olarak atandı. 2004’te Tunceli’de askerlik vazifesini ifa etti. 2005’de öğretmen olarak atandığı Samsun Aşıkkutlu Eğitim Merkezi’ne 2007’de müdür oldu. Halen aynı eğitim merkezinde görevine devam etmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.