banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray

SANATÇI GÜRDAL GÖZYAŞLARI İÇERSİNDE KONSER VERDİ

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Konservatuar Birimi’nce Belediye Nikâh ve Konferans Salonu’nda Türk Sanat Müziği Sanatçısı Çiğdem Gürdal seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarıyla Urfalıları mest etti.

      Kültür ve Turizm Bakanlığı Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Ses Sanatçılarından Halil Altıngöz’ün katılımıyla gerçekleştirilen konserin birinci bölümünde hüseyni ve muhayyer makamından 8 eser seslendiren THM Sanatçısı Halil Altıngöz daha sonra sahneyi TSM Sanatçısı Çiğdem Gürdal’a bıraktı. Hicaz, hüzzam ve uşşak makamından 20’e yakın eser seslendiren Sanatçı Gürdal’ın şarkılarına Şanlıurfalılar konser boyunca eşlik ettiler.

SANATÇI GÜRDAL GÖZYAŞLARI İÇERSİNDE KONSER VERDİ

    Konserde, Urfa’da gördüğü bir rüyayı kendisini dinleyenlerle paylaşan Çiğdem Gürdal, 2005 yılında vefat eden babasını uzun zamandır rüyasında göremediğini, ancak Urfa’da bulunduğu süre içerisinde dün gece gördüğünü hatırlattı. Sanatçı Gürdal, gördüğü rüyayı anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

    Rüyasını anlattıktan sonra rahmetli babasının en çok sevdiği eserlerden biri olan “Bir güneş ki doğmayacak, Bir sabah ki olmayacak “şarkısını babası için seslendiren sanatçı Çiğdem Gürdal, hem duygulandı hem de kendisini dinlemeye gelenleri duygulandırdı.

   Şanlıurfa’da ikinci kez sahne alan Çiğdem Gürdal, “Şuan Urfa’da ikinci kez sahne alıyorum. Ama Urfa’da ikinci kez de olsa müthiş bir heyecan duyuyorum. Bu ikinci kez çıkmış olsam da 112’inci kez çıkmış olsam da aynıdır. Şuan televizyonlarda dizi seyretmektense sanat gecesinde bizimle birlikte olmanızdan dolayı sizlere sonsuz teşekkürler ediyorum.”dedi

   Konserin sonunda TSM Sanatçısı Çiğdem Güral ile THM Sanatçısı Halil Altıngöz’ü tebrik eden Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba sanatçılara birer karanfil verdi.

   Konsere, Başkan Fakıbaba’nın yanı sıra Eşi Gül Fakıbaba, Başkan Yardımcıları M.Fevzi Yücetepe, Ahmet Al, ŞUTSO Onursal Başkanı İsmail Demirkol ve çok sayıda davetli katıldı.     

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.