banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Şair Nabi panelle anıldı VİDEO

UNESCO tarafından 2012 Uluslararası Nabi yılı kapsamında Şanlıurfalı olan Divan edebiyatımızın ünlü şairi, Osmanlı döneminde yaşamış, Peygamber efendimize aşık olmuş Şair Nabi memleketi Şanlıurfa'da Karaköprü Belediyesi ve Anadolu Yazarlar Birliğinin ortaklaşa yaptığı çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Şair Nabi Kültür Merkezinde gerçekleşen ve yoğun ilginin gösterildiği panele Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi eşi Sema Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Anadolu Yazarlar Birliği Başkanı Necdet Karasevda, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı İbrahim Toru, AK Parti Merkez İlçe Teşkilat Başkanı Mustafa Ağar, AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı M. Nuri Güzel, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Şair, yazar ve çok sayıda davetli katıldı.

Panel öncesi bir konuşma yapan Anadolu Yazarlar Birliği Başkanı Necdet Karasevda, Şanlıurfa’lı Şair Yusuf Nabi için Karaköprü Belediyesi ile birlikte bir dizi etkinlik yapmaya karar verdik, ama Nabi’nin Ulusal anlamda anılması gerektiğini belirtti.

Başkan Çiftçi ise yaptığı konuşmada; “Belediye olarak meclisimiz ile birlikte aldığımız karar doğrultusunda Şair Nabi’nin ismini yaşatmak için açık anfi tiyatro alanımıza ve bir parkımıza onun ismini vererek ona bir anıt yaptırarak onu yaşatmak istedik asıl amaç şudur ki böyle güzel değerleri geleceğe, çocuklarımıza, önümüzdeki nesillere yararlı bir şekilde aktarmak onları tarihteki izlerini onların ruhuna, maneviyatına nakşetmektir.


Şanlıurfa’lı Şair Nabi paneli için sırasıyla Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Aziz Çiftçi, Şair-Yazar İbrahim Tezölmez, Araştırmacı-Yazar Mahmut Karakaş, Araştırmacı-Yazar Adil Saraç, Anadolu Yazarlar Birliği Genel Başkanı Necdet Karasevda’nın moderatörlüğünde Şair Nabi’nin eserlerini, şiirlerini, yaşantısından ve maneviyatından konular anlatarak paneli gerçekleştirdiler.

Daha sonra davetliler ve protokol tarafından panelistlere birer plaket armağan edildi.

www.balikligol.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.