Notice: session_start(): ps_files_cleanup_dir: opendir(/var/lib/lsphp/session/lsphp70) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Şair Nabi adına bir anıt ve kitabe yapılıyor haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der toz Sugeldi Tekağaç

Şair Nabi adına bir anıt ve kitabe yapılıyor



Şanlıurfa’nın geleneksel mimarisinde kullanılan kesme taşının yaşatılması adına Karaköprü Belediyesi, yeni açmış olduğu 10 adet bulvar isimlerini, İlçeyi sembolize eden anıtların yapısında, çeşmelerde ve Şair Nabi Kitabesini bu yöntemle bir çalışma yaparak ilçenin hizmetine sunuyor.

Bu çalışmalar kapsamında Şanlıurfalı olan aynı zamanda Divan Edebiyatımızın ünlü şairi, Osmanlı döneminde yaşamış, Peygamber efendimize aşık olmuş Şair Nabi, UNESCO tarafından 2012 yılını “Uluslararası Nabi yılı” olarak ilan etmişti, Karaköprü Belediyesi ise geleneksel urfa mimarisinde kullanılan kesme taşlardan Şair Nabi adına bir anıt ve kitabe yaparak adını yaşatmayı amaçlıyor.

İlçede yaşayan vatandaşlar ise yürütülen bu anlamlı çalışmalardan memnun olduklarını dile getirdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.