banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Beyaz Saray

Said-i Nursi ve Dostluk, paneli ile üstad anılıyor
Paneli Şanlıurfa Belediyesi ile Risale Akademi ve Akademik Araştırmalar Vakfı (AKAV)  ortaklaşa düzenliyor. Şanlıurfa’nın Esentepe Mahallesinde bulunan Belediye Nikâh ve Konferans salonunda 24 Haziran 2012 tarihinde saat 20.30 da gerçekleşecek olan  “Said-i Nursi ve Dostluk” konulu panele, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Gazeteci-Yazar Yusuf Kaplan ve Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan konuşmacı olarak katılacaklar. Panel, Harran Üniversitesinde Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe’nin modiletörlüğünde gerçekleşecek





İkinci Meşrutiyet ve Cumhuriyet döneminin önde gelen İslâm mütefekkirlerinden biri olarak bilinen Bediüzzaman Said Nursi, 83 yıllık ömrünün büyük bir kısmını Sibirya'da esaret, Türkiye'de de ise hapis ve sürgünle geçirmişti. 130 parçadan ve 6 bin sayfadan teşekkül eden Kur'an tefsiri Risale-i Nurlarını sürgün dönemlerinde yazmıştı. Risale-i Nurlar birçok yabancı dile çevrildi. Eserleri ve aksiyonu, birçok üniversitede lisansüstü çalışmalara konu oldu. 1877'de Bitlis'in Nurs köyünde dünyaya gelen Bediüzzaman, 23 Mart 1960'ta Ramazan ayının Kadir Gecesi'nde Şanlıurfa'da İpek Palas otelinin 27 nolu odasında Hakk'ın rahmetine kavuşmuştu. Balıklıgöl’de Halilurrahman Dergâhı’ndaki caminin bahçesine defnedilen Bediüzzaman’ın naşı 27 Mayıs ihtilalından sonra darbeciler tarafından buradan alınarak bilinmeyen bir yere götürülmüştü.
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.