banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Sabır Ödülleri 12. Kez Sahiplerini Buldu

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine bağlı Eyüpnebi Beldesinde düzenlenen etkinliklere katılan vatandaşlara ilk olarak Viranşehir Kaymakamlığı tarafından hazırlanan 5 bin kişilik sabır pilavı dağıtıldı. Vatandaşlara sabır pilavını Vali Celalettin Güvenç ve Şanlıurfa Milletvekilleri Mahmut Kaçar ile Mehmet Akyürek dağıtırken, etkinlikler kapsamında kurulan mobil sahneden sunulan ilahileri ve şiirleri dinleme imkanı buldular.

 

Etkinlikte bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, “Türkiye’de yaşanan huzur ortamında böyle bir etkinlikle valisiyle, vekiliyle, başkanıyla, vatandaşıyla; yaşlımızla gencimizle, fakirimizle zenginimizle, kadınımızla erkeğimizle bugün burada bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Yaşanan güzelliklerin ne kadar güzel olduğunu insanların bazen unutabildiğini dile getiren Vali Güvenç, “Mısır, Suriye ve dünyanın bir çok yerinde yaşananları gördüğümüzde bizim ortamımızın ne büyük bir nimet olduğunu hep beraber idrak ediyoruz” dedi.

‘Gözyaşına, Kardeş Kavgasına Hayır’

“Bizler büyük bir milletin evlatları olarak artık kana, gözyaşına, kardeş kavgasına hayır diyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Vali Celalettin Güvenç, “Devir artık huzur, barış ve kardeşlik devridir. Çok şükür dünyanın en genç nüfusuna sahibiz. Devir artık şu çocuklarımızı geleceğe hazırlama devridir. Milletimiz öyle güzel bir millet ki her kürsüden indiğimde bana ‘Allah senden razı olsun, çocuklarımıza her zaman böyle barışı anlat ki gönüllerimiz yumuşasın ve şu topraklarda kan ve gözyaşı bitsin’ diyorlar. Hiç merak etmeyin, sizler böyle dik durarak ve birlik beraberliğinizi muhafaza ettiğiniz sürece bundan böyle hiç kimse bu ülkede kan akıtamayacaktır. Artık yeter” şeklinde konuştu.

‘İnsanlarımızın Yüzü Gülsün’

Vali Güvenç, bölgeyi daha yaşanabilir hale getirmek için çalıştıklarına dikkat çekerek, “Amacımız köylerin sorunlarını çözerek standartları yükseltmek, okulları daha iyi bir hale getirmek ve insanların yüzünü güldürmektir. İnanıyoruz ki Halka hizmet Hakka hizmettir. Ayrım yapmadan, kimseyi ötekileştirmeden, Arap, Kürt, Türk demeden ne zaman ki hepimiz kol kola gireriz; paramız da bereketli olur, huzurumuz da güzel olur, önümüz de açık olur. Şu anda da onu yaşıyoruz” dedi.

‘Çocuklarımız Güzel Okullarda Okusun’

Şanlıurfa’da bu yıl yapılan alt yapı yatırımlarını da anlatan Vali Güvenç,  “Özel İdare imkânlarıyla 2013 yılında yaptığımız köy yolu 97 milyon TL maliyetle bin 177 kilometredir. Viranşehir’de 110 kilometre yol yaptık, 10 milyon TL para harcadık. Bu imkânları sağlayan Sayın başbakanımıza teşekkür ediyorum. 200 tane okulun 3 binin üzerinde derslik sayısıyla 450 trilyon lira bedelle temelini attık. Amacımız Şanlıurfa, Viranşehir televizyonlarda, gazetelerde yüz tane öğrencinin bir sınıfta olduğu görüntülerle görünmesin. Çocuklarımız güzel okullarda okusun. Okusun ki ilerlesinler, iyi eğitim alsınlar ve tekrar gelip anne babasına memleketine hizmet etsinler” dedi.

‘Gayemiz Bu Bölgenin Huzur Bölgesi Olmasıdır’

Vali Güvenç, yokluğun, yoksulluğun, çaresizliğin bu coğrafyadan kovulmasını gaye edindiklerini belirterek, “Gayemiz bu bölgenin huzur bölgesi olmasıdır. Köylerimizin yaşanılır hale gelmesidir. Bunun için devletin kör kuruşunun peşindeyiz. Her bir kuruşun milletin hizmetine aktarılmasının peşindeyiz. Yolsuzluk yok, hırsızlık yok, adam kayırma yok, ağa yok, bey yok, Kürt yok, Arap yok, Türk yok. Millet var, Viranşehir var, Viranşehirli var. Hepinizi bağrımıza basıyor, hepinizi aynı gözle görüyoruz. Bu, ayakta kalmamızın ve milletimizi yüceltmenin yegâne yoludur” diye konuştu.

 

Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek ise, Eyüpnebi Sabır Etkinliklerinin başlatılmasında, geliştirilmesinde ve sürdürülmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Sabır, içerisinde bulunduğumuz günlerde en çok ihtiyacımız olan insanı özeliklerin başında geliyor. Komşularımızda yaşananları ibretle izliyor ve birlik, beraberliğimiz için dua ediyoruz. Hz. Eyüp’ün sabrının ve hayatının tüm dünyaya örnek olmasını diliyorum” dedi.

 

Milletvekili Mahmut Kaçar ise, sabrın mücadele, kararlılık, dik durmak ve bedel ödemek anlamına geldiğini ifade etti. Bütün insanlığın Hz. Eyüp’ün hayatından alması gereken hisseler olduğunu dile getiren Kaçar, “En başta, o zatın topraklarında yaşayan bizler onu örnek almalıyız” dedi.

 

Konuşmaların ardından etkinlikler Vefa, Sadakat ve Sabır ödüllerinin verilmesiyle devam etti. İlk olarak Eyüpnebi Beldesindeki iyileştime çalışmalarını başlatarak, Eyüpnebi beldesinin turizme kazandırılmasında büyük pay sahibi olan Şanlıurfa Eski Valilerinden Ziyaeddin Akbulut Vefa Ödülüne layık görüldü.  Ziyaeddin Akbulut’un ödülünü Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar takdim ederken yoğun programından dolayı ödül törenine katılamayan Akbulut’un ödülü kendisine ulaştırılmak üzere Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan’a verildi.

 

İkinci olarak Viranşehir’de yaşayan ve kendisi de yetim olan 95 yaşındaki Hınıs Ercan, üç kuşan yetim torunlarına baktığı için Sadakat ödülüne layık görüldü. Hınıs Nineye ödülünü Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç takdim etti.

Etkinliğin son ödülü olan Sabır ödülü ise Mısır’daki Adeviyye Meydanı’nda keskin nişancıların hedefi olarak şehit düşen Esma’nın babası Prof. Dr. Muhammed El Biltaci layık görüldü. Ödülü Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Mısır’dan gelen Ahmet Yusuf adlı Biltanici’nin yakınına takdim etti. Ödülü almaya gelen Yusuf ödülü almadan önce şöyle konuştu: “Bu sabır günü kutlanırken Biltaci ailesi bütün mısırlılara sabrın ne demek olduğunu öğretti. Mısırdaki kardeşlerimizin selamını sizlere iletiyorum. Hepinize teşekkür ediyorum.”

 

Etkinliğe Vali Celalettin Güvenç, milletvekilleri Mehmet Akyürek ve Mahmut Kaçar’ın yanı sıra; Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, Belediye Başkan Vekili Ahmet Al, Eyüpnebi Belde Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Selman Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin ve vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.