banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan PTT 1. Lig

Rönesans Eğitim Vakfı, Şanlıurfa’da 25 bin kitap bağışladı


Rönesans Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Refia Jale Ilıcak ve Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Kurumsal İletişim ve Varlık Yönetimi Grup Başkanı Süha Günel’in de katılımıyla Şanlıurfa Piazza ev sahipliğinde gerçekleşen törende, yarı yıl tatili öncesinde ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtılmak üzere değerlerimiz dizisinden oluşan 25 bin kitap, ihtiyacı olan okullara ulaştırılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışlandı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün de kutlandığı toplantıya, Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş,  Emniyet Müdürü Mehmet Dikoğlu,  Eyübiye Kaymakamı  Oktay Kaya,  İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci de katıldı.


Rönesans Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Refia Jale Ilıcak, törendeki konuşmasına, vakfın kuruluş amaçlarına ve bugüne kadar yaptığı çalışmalara dikkati çekti.

Ilıcak,  vakfın, çağdaş ve gelişen Türkiye için sosyal sorumluluk bilinci ile eğitim, sağlık, kültürel ve bilimsel alanlarda katkı sağlamayı amaç edindiğini, bu yolla da gelecek nesillerin yolunu aydınlatmayı hedeflediğini söyledi.

Rönesans Eğitim Vakfı'nın mal varlığı Rönesans Holding ortakları tarafından yapılan nakit bağışla 12 Mart 2009 yılında Ankara’da kurulduğunu anımsatan Ilıcak,  vakfın kuruluşundan itibaren önceliği olan eğitim yardımları kapsamında yükseköğretim ve yüksek lisans öğrencilerine karşılıksız burslar verdiğini, okul ve idare binaları yaptırarak eğitim kurumlarına bağışladığını, kütüphaneler oluşturduğunu, ulaşan talepler çerçevesinde seçilen köy okullarının kitap kırtasiye ve teknolojik donanım gereksinimlerini karşıladığını, personeli ve gönüllü katılımcıların desteği ile kitap toplama kampanyaları düzenleyerek ihtiyaç sahibi kuruluşlara ulaştırdığını, gerek bireysel gerek kurumsal olarak talep edilen ayni ve nakdi sağlık yardımı taleplerini karşıladığını ifade etti.

Eğitim yardımları:

Jale Ilıcak, vakfın  1.750 öğrenciye yükseköğrenim bursu verdiğini, Malatya  İnönü Üniversitesine idari bina ve eğitim binalarından oluşan Meslek Yüksek Okulu binaları bağışladığını (Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu), bu okulda inşaat, elektrik, makine, harita kadastro teknikerliği bölümleri oluşturularak inşaat sektöründe eksikliği hissedilen ara eleman yetiştirilmesine katkı sağlandığını ifade etti.


-Alışveriş Merkezlerinde Kitap kampanyası-


Ilıcak, Rönesans Eğitim Vakfı’nın, Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş tarafından Türkiye’nin çeşitli kentlerinde kurulan alışveriş merkezlerinin ev sahipliğinde çeşitli sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiğini belirterek, ‘’Bu kapsamda, alışveriş merkezlerimize dev kitap kumbaraları yerleştirerek, kitap bağışı kampanyaları gerçekleştiriyoruz. Toplumda okuma alışkanlığına farkındalık yaratmak amacıyla AVM’lerin ortak kullanım alanlarına kitap bırakıyoruz. Doğum gününde AVM’lerimizi ziyaret eden hanımlara kitap armağan ediyoruz. Bunun yanı sıra Anne-Baba Destek Programları kapsamında eğitim seminerleri düzenliyoruz. Alışveriş merkezlerimizin ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarımızla gelecek nesillerin yolunu aydınlatmaya çalışıyoruz’’ dedi.


Okulumuz Rönesans Projesi

Ilıcak, UNICEF Türkiye Milli Komitesi ile çocukların eğitim kalitesini yükseltmek için “Okulumuz Rönesans” Projesi kapsamında güç birliği protokolü imzalandığını, bu kapsamda bağışlarının devam ettiğini kaydetti.


Sosyal Yardımlar
Yardıma ihtiyaç duyan ve talepte bulunan kişilere yapılan ayni ve nakdi bağışlardan da söz eden Ilıcak, Kançoder (Kanserli Çocuklar Derneği) tarafından takip edilen hasta çocuklar ve hasta yakınlarına ve Kançoder ile yardım amacıyla kurulmuş vakıf ve derneklere bağış ve yardımlarda bulunduğunu kaydetti.


Rönesans Eğitim Vakfı’nın 2012 yılında yeni bir adım attığını ve Holding tarafından İstanbul’da yapılmakta olan TED Rönesans Koleji’nin işletmecisi olan Rönesans Özel Okulları Eğitim Öğretim Hizmetleri A.Ş.’nin çoğunluk  hissesinin Rönesans Eğitim Vakfına bağışlanarak eğitimden elde edilecek gelirlerin eğitime yönlendirilmesinin amaçlandığını bildirdi.

Rönesans  Eğitim Vakfı tarafından takip eden 5 yıl içerisinde Vakfın hedeflerine de dikkati çeken Refia Jale Ilıcak, şöyle devam etti; ''Rönesans İlköğretim Okulları’nın açılması, Rönesans Araştırma Enstitüsü kurulması, Yükseköğrenim öğrencilerine verilen bursların yanında bilimsel araştırma ve proje destekleme fonlarının oluşturulması, İnşaat sektörüne ara eleman yetiştirmek üzere eğitim kurumları açılması, Eğitim kurumlarında başarılı olanların ödüllendirilmesi önceliklerimiz olacaktır.


Rönesans Eğitim Vakfı, toplumsal duyarlılık bilincini geliştirmek, kalıcı değerler oluşturabilmek ve daha nitelikli eğitimli nesiller yetiştirilmesine yönelik desteği temel amacı olarak benimsemiş olup, sosyal sorumluluğunun bilinci ile ilerleyen süreçte belirtilen hususlara ilişkin katkılarını daha yukarılara taşıma amacındadır.''


-Süha Günel’in konuşması-


Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Kurumsal İletişim ve Varlık Yönetimi Grup Başkanı  Süha Günel ise, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında, ülkelerin gelişmişlik düzeylerini belirleyen kriterlerde eğitimin ilk sıralarda yer aldığını anımsattı.


Günel, Rönesans Eğitim Vakfı olarak,  Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş tarafından alışveriş merkezi kurulan tüm kentlerde eğitim ağırlıklı sosyal sorumluluk projelerini sürekli kıldıklarını anımsattı.

Günel, bu kapsamda, Piazza Alışveriş Merkezi’nin kapılarını açtığı 10 Ekim 2013 tarihinden önce devletin koruması altında kalan çocuklara eğitim desteği sağladıklarını, ardından da Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki bir ilköğretim okuluna 500 adet ‘’Eğitim seti’’ , 2.500 adet 100 Temel Eser, bir bilgisayar, bir projeksiyon cihazı ve okula temizlik malzemelerinin yanı sıra okul öncesi sınıflardaki çocukların kullanımına uygun çeşitli oyuncak desteği sağladıklarını kaydetti.

Günel, ayrıca, Şırnak’ın İdil ilçesinde bulunan Dirsekli Köyü İlk ve Ortaokulu’nda görev yapan İngilizce Öğretmeni Özlem Çakaloğulları’ndan gelen yardım çağrısı ile Rönesans Eğitim Vakfı olarak harekete geçtiklerini ve  Dirsekli Köyüne 142 adet mont, 142 adet kazak, 142 adet bot ve 2000 adet 100 temel eserden oluşan kitap setlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyledi.

Günel, Kahramanmaraş Piazza’nın açılışından sonra inşaatına başlanan ve Keriman Çetinkaya'nın adının verileceği  Aksu Mahallesi’ndeki  8 derslikli anaokulunun ise 28 Şubat 2014’te tamamlayacaklarının müjdesini verdi. Eğitime sundukları her katkının kendilerini mutlu ettiğini belirten Günel, bu konuda kendilerine her türlü kolaylığı ve desteği sağlayan Şanlıurfa Valiliği , İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü ile diğer kurumlara teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.