banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Kökünü Kurutma Operasyonu Dergah Camisi İmam Hatibi İbrahim Onat Pamuk (Kütlü) Pakistan MİLGEM Korvet Projesi

Rızvaniye Külliyesinde kültür havası esiyor

Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi ile Yenişehir Halk Eğitim Merkezi tarafından Balıklıgöl Rızvaniye Külliyesinde bulunan alanda "Hüsnü Hat-Ebru ve Oymacılık" dallarında hazırlanan eserlerin sergi açılışı yapıldı.

 

Serginin açılışını Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tayfur Elbasan gerçekleştirdi. Rızvaniye külliyesinde açılışı yapılan sergiye Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tayfur Elbasan, Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şube Başkanı Cuma Ağaç, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış ile Temel Büyükbudak, Yenişehir Halk eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Karavelioğlu ve müdür yardımcıları, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili adayı Fatih Şıhanlıoğlu, Şanlıurfa Türkiye Yazarlar Birliği yönetim kurulu üyeleri, Şanlıurfa’lı yazarlar ile çok sayıda davetli misafir katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şube Başkanı Cuma Ağaç şunları kaydetti; “Yenişehir halk eğitim merkezimizin iş birliğiyle burada sergimizin açılışı gerçekleştireceğiz. Rızvaniye yerleşkesinde bugüne kadar çok sayıda kültür ve sanat kursu tertip ettiklerini belirten Ağaç kurslardan bazılarını şöyle özetledi. Hüsnü hat, ebru ney, müzik usulü ve gazelhanlık, resim, ağaç oymacılığı, İngilizce, Arapça, Farsça olmak üzere birçok alanda kurslar açtıklarını” söyledi.

 

Ağaç bu kursların yanına fotoğrafçılık ile kameracılık kurslarını da ekleyeceklerini belirtti.

 

Ağaç sözlerini şöyle sürdürdü; “Kursiyer ve hocalarımızın çabalarıyla bugün bu üç kursun sonucunda bir karma sergi tertip ettik, kurslarımız gençlerimiz için ileriye dönük kendilerini belirli alanlarda geliştirmeye yardımcı oluyor” dedi. Açılışa katılan misafirlere teşekkür eden Ağaç daha sonra serginin açılışını Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tayfur Elbasan ile beraber gerçekleştirdi.

 

Ağaç oymacılığı kursu hocası Fikret Engin ise şunları söyledi; “13 kişilik arkadaşlarımızla beraber ağaç oymacılık kursu veriyoruz 4 aylık bir çabamızın ürünüyle eserlerimizi meydana getirdik unutulmaya yüz tutmuş ağaç oymacılığını tekrar eski canlılığını kazandırmak için kursumuzu açmış bulunuyoruz, mesleğimizi herkesime yaymak istiyoruz” dedi.

 

Hüsnü hat kursu öğreticisi Engiz yıldız ise şunları kaydetti; “1995 yılından bu güne kadar hattat ile ilgileniyorum burada genç arkadaşlarımıza hattat kursu veriyoruz, şimdiye kadar birçok öğrenci arkadaşımıza bu mesleği sevdirdik. Birçok talebe arkadaşı yetiştirdik bizim gayemiz burada eserlerimizi halkımızın beğenisine sunmak” diye konuştu.

 

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!...

 

Murat Çiftçi / www.balikligol.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.