banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Ressam Çelik'ten, aile boyu resim Sergisi


 

Sanat tarihçisi-Ressam Muharrem Çelik, “Beytimde Sanat” adını verdiği 17. Kişisel resim sergisini aile fertleriyle birlikte gerçekleştirecek.

Sanatın, aile ortamında farklı bir boyutu olduğunu ifade eden sanatçı, bu kez yine çok farklı bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor. Eşinin Ebru Eserleri, kızları Dilara ve Fatma Didar’ın da çalışmalarının yer alacağı serginin açılışında, davetlilere helva ikramı yapacak olan Çelik, her sergisini farklı bir etkinlikle açma sebebini şöyle açıklıyor: “Anadolu medeniyetinin güzellikleri olan, bölgemizin kültürünü sergilerime taşıyorum. Bizim kültürümüzde, bize has değerler vardır. Batı medeniyeti bu etkinlikleri kokteyllerle yapar, insanların aklını başından alan alkol ikram edilir. Oysa bizim medeniyetimiz bu değil. Kendi müziğimiz, mutfak kültürümüz ve sanatımız ise topluma fayda sağlar. Urfa’mız, binlerce yıllık tarihi özellikleri barındıran bir yapıya sahip. Bu özellikleri; sergilerime ve eserlerime taşımam için büyük ilgi görüyor. Böylece, insanlar resim sanatıyla tanışmış oluyorlar.”

Resim sanatının, kendisi için bir anlatım aracı olduğunu söyleyen Ressam Muharrem Çelik, “Resimde konu özgün olduğu takdirde ruhumuz ötelere gider. Hayal dünyamız zenginleşir. Böylece keşfetme kabiliyetimiz zihinlerde gelişir. Resim ile renklere önemli bir sorumluluk yüklenir. Duygular, renklerle dillenir, biçimlerle kaynaşır. Resimdeki nesnelere yüklenen sembolik anlamlar, sanatçının vermek istediği mesaj için önemli rol oynar” diye konuştu.

Aile boyu açacakları sergi ile Urfa’da hiç görülmemiş bir yeniliğe imza atacaklarını belirten Ressam Çelik, “Hazırladığımız eserlerde, aile içi iletişim, duygu ve düşünceler yansıtılıyor. Sanatı, aile içine taşıyarak, ayrıca toplumumuza şu mesajı vermek istiyorum; Milli ve manevi değerlerimize bağlı aile eğitiminde, sanat önemli bir yer tutar” dedi.

Sergi davetiyesinde, merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a hediye etmek için geçen yaz hazırladığı bir tablosunu kapak resmi yapan Ressam Muharrem Çelik, bu sergi ile ayrıca yeşilin önemine de vurgu yapacağını belirtti.

Şanlıurfa Belediyesi Sergi Salonunda 4 Nisan 2011 tarihinde açılacak olan sergi, üç gün boyunca Şanlıurfalı sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

 

MUHARREM ÇELİK KİMDİR

     1974 yılında Şanlıurfa’da doğdu. Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Mezunudur. 1999 yılında Şanlıurfa’ya öğretmen olarak atandı. Halen bu görevini sürdürmektedir.

Ressamlığının yanı sıra izcilik, köşe yazarlığı, folklor ve tiyatroyla da uğraşmakta olan Çelik’in, ulusal yayınlardan olan ANADOLU GENÇLİK dergisi, MİLLİ ŞUUR dergisi ve GÜMÜŞ KALEM dergilerinde yazıları yayınlanmaktadır.

Denemelerinden oluşan “DİLARA GÖNÜL BAĞLARI” adlı eseri ve araştırmalarından oluşan “ŞANLIURFA KÜLTÜRÜNDE DÜĞÜN VE EVLİLİKLER” adlı eserleri bulunmaktadır.

Bu güne kadar 16 kişisel sergi açmış, 50’nin üzerinde karma resim sergisine katılmıştır. 18 sergiye rehberlik yapmış olan Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı’nın açmış olduğu il resim yarışmasında 3’üncülük derecesi elde etmiştir. Ayrıca, kızı Dilara’nın yaptığı resimlerden oluşan birinci sergiyi 2. yaş gününde ve 2. sergiyi de 5. yaş gününde sanatseverlerin beğenisine sunmuştur. 

Ortadoğu ülkelerinden Mısır, Ürdün ve Suriye’deki tarihi eserleri inceleyip, izlenimlerini ulusal ve yerel yayın organlarında yayımlamıştır.

Değişik kamu kurum ve kuruluşları ile özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

Kentin sanat yaşamında önemli bir etkinliği olan Çelik, aynı zamanda il izci kurulu başkanlığı görevini yürütmektedir.

Çalışmaları, mahalli ve ulusal basında yer almıştır. Birçok kuruluştan ödül almış olan ÇELİK evli olup, Dilara, Fatma Didar ve Leyle Nur adında üç çocuk babasıdır.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.