banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Ressam Çelik, Beytimde Sanat sergisi açtı

Ressam Muharrem Çelik (Beytimde Sanat) adını verdiği 17’nci resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Yoğun ilginin görüldüğü sergide Ressam çelik şöyle konuştu; “Bu sergi benim ve Urfa adına önemli bir sergidir. Çünkü sergide eşimin ebruları kızlarım Dilara ile Fatmadidar’ın çalışmaları da yer almaktadır, Sergimiz aile eğitimi ve ailenin zamanını değerlendirmesi açısından önemli mesajlar vermekte, Şanlıurfa’mızın kültür sanat açısından gelişmişliğini göstermektedir. Özelde Urfa’da genelde Anadolu’nun motiflerinin konu olarak işlediğim sergimizin amacı Anadolu medeniyetine katkıda bulunmaktır. Bu serginin en önemli bir diğer özelliği ise merhum Prof.Dr. Necmettin Erbakan için geçen yaz yapmış olduğum “Gönüller sana bağlı” adlı tablodur. Hocamız rahmete intikal etti ancak tabloyu oğlu Fatih Erbakan’a sergiden sonra takdim edeceğim, dedi

 

Sergim de beni yalnız bırakmayan başta Belediye Başkanımız Ahmet Eşref Fakıbaba olmak üzere herkese teşekkür eder ayrıca telefonla tebrik Sayın Milli Eğitim Bakanımız Nimet Çubukçu’nun  Özel kalem müdürüne, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı İlyas Tönğüş’e ve telgraflarıyla yanımda yer alan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Şanlıurfa Milletvekilimiz Ramazan Başak’a teşekkür ediyorum. Sergi kurdelesini Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Milli Eğitim Müdür yardımcısı Temel Büyükbudak birlikte kestiler.

Temel Büyükbudak; “Aynı zamanda izci kurulu Başkanımız Muharrem Çelik hocamız çok yönlü olarak Urfa Eğitimine katkı sunmaktadır, bu çalışmalarından ötürü hocamızı tebrik ediyorum” dedi.

 

Fakıbaba; “Yoğun çalışmalarımın içerisinde bu sergiye geldim. Sergi Urfa’mız için önemli mesajlar taşıyor, Urfa’da hocamız Muharrem çelik’in ailesi ile beraber zamanını sanata vermesi ve Urfa’ya hizmet etmeleri oldukça sevindirici bir durumdur, hocamı ve çocuklarını yürekten kutluyorum” diye konuştu.

 

Açılıştan sonra koleksiyoncu Mehmet Çağlayan ressam Muharrem Çelik’e plaket takdim etti. Sergide ressam Çelik’in dostlarından şair ressam Remzi Kara, Şair Ömer Faruk Gözoğlu’da şiirler okudu. Katılımcılara ikram olarak irmik helvası verildi. Kırk tablodan oluşan sergi (ebru, yağlı boya ve pastel boya ) çalışmalarından oluşmakta, sergiye yoğun bir ilgi olduğu göründü.

Sergi 7 Nisan Perşembe gününe kadar sanatseverlerin beğenisine açık kalacaktır.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.