banner2
Öne Çıkanlar Genç STEM Derneği Bağ Kur ÖSYM KPSS sonuçlarını açıkladı TIKLA ÖĞREN İslam Akademisi zübeyir aydın

Resim sergisi Urfalıları hüzne boğdu

Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Platformu İl Koordinatörlüğü tarafından Kurban Bayramının 3’üncü gününde 7 Ekim Şehitleri anısına düzenlenen resim sergisi sabahın erken saatlerinde tarihi Hasan Paşa Camii bahçesinde açıldı.

Sabahın erken saatlerinde açılan sergiye halk yoğun ilgi gösterdi. Özlem Ajans Sanatçıları tarafından seslendirilen ezgiler eşliğinde gerçekleşen sergide zaman zaman duygulu anlar yaşandı.

Konuyla  ilgili olarak bir açıklamada bulunan Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Platformu Koordinatörü İbrahim Göven, geçen yıl Kobani bahaneli saldırılar sırasında HDP / PKK'liler tarafından katledilen olayın birinci dereceden failinin HDP eş başkanları olduğunu söyleyerek, “6-8 Ekim olaylarında yaşanmış olan vahşeti halkımıza tekrar hatırlatmak, o vahşeti gündeme getirmek için bu sergiyi açtık. HDPKK'liler tarafından kurban eti dağıtan kardeşlerimiz çok hunharca şehit edildi. Çünkü sokağa dökülen onların taraftarlarıydı. Onların Kobani’yi bahane ederek sokağa döktükleri taraftarları idi. Kobani’den Şengal’den kişilerle bu zulmü ve vahşeti Diyarbakır'da kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşlarına yaptılar ve onları hunharca şehit ettiler." dedi.

“İnsanlar insanlığından çıktı”

PKK’nin ateist, Marksist ve Leninist bir ideoloji ile Müslüman Kürtlerin örf ve adetlerine ipotek koyduğunu belirten Göven, malum zihniyetin, 6-8 Ekimde yaptıkları vahşet ile ortaya koyduğu zulme işaret ederek, “İnsanlar insanlığından çıktı. Sadece ideolojik olarak düşünmeye başladılar. HDPKK'nin insanlara empoze etmeye çalıştığı ideoloji, Allah tanımazlığı ideoloji haline getirdi.” ifadelerini kullandı.

“İnsanlığın utanç noktası”

7 Ekim günü işlenen zulmü bir kez daha anlatırken büyük bir duygusal yoğunluk yaşayan Göven sözlerini şöyle sürdürdü:

“O gün orada bulunan o güruh insanlıktan çıkmıştı ki kendilerine sığınan o nadide fidan gençleri, dışarıdan gelen vahşi çetelere teslim ettiler. 3’üncü katta çok vahşi bir şekilde katledilmelerine rağmen, önce silahla, sonra satırlarla, bıçaklarla katledilmelerine rağmen içleri rahat etmedi, 3’üncü kattan aşağı attılar. Yine rahat etmemiş olacaklar ki çocuk sahibi bir annenin arabayı kullanarak şehitlerin üzerinden arabayla geçmesi insanlığın utanç noktası. Bu da onlara yetmemiş olacak ki şehitlerin kafalarını taşla ezdiler ve benzin dökerek yaktılar. İşte tarihte eşine az rastlanabilecek bu vahşeti unutturmamak için Şanlıurfa'da bu sergiyi gerçekleştirdik." dedi.

'Ağaç budandığında daha fazla meyve verir'

Son olarak Yasinlerin gün geçtikçe çoğaldığını ve çoğalmaya da devam edeceğini söyleyen Göven, "Bugün bir Yasin şehit olduysa, elhamdülillah yüzlerce, binlerce belki onbinlerce Yasinlerimiz yetişecek ve yetişiyor. Bu davayı üflemekle söndüremeyecekler ve gün geçtikçe bu dava büyüyecek, dünyanın her tarafını kuşatacaktır." dedi. (Ramazan Casuk- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.