banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Rehber-Der'den 'Aile ve Çocuk Eğitimi' konulu konferans

Yaptığı kültürel ve eğitim programlarıyla Gazianteplilerin teveccühünü kazanan Rehber Der, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik etkinliklerin yanı sıra ailelere yönelik programlarda düzenliyor. Rehber-Der son olarak düzenlediği programlar kapsamında ‘Aile ve Çocuk Eğitim’ konulu konferans düzenledi.

‘Aile ve Çocuk Eğitim’ temasıyla gerçekleştirilen konferansın ardından bir ay boyunca 7-9 yaş arası çocuklara yönelik düzenlenen ‘Namazı sevdirme’ programına katılan öğrencilere sertifikaları verildi.

İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş'ın konuşmacı olarak katıldığı programa HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, ilçe Başkanları ve STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Molla Cemal Özdemir’in Kur’an tilavetiyle başlayan program Gaziantep Rehber Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Rehber-Der) Başkanı Mustafa Kaya’nın açılış konuşması ile devam etti.

"İslami geleceği inşa etmek genç nesillere bağlıdır"

Kaya, İslami geleceği inşa etmenin genç nesillere bağlı olduğunu belirterek, İslami bir gençlik yetiştirmenin endişesi ve çabası içinde olduklarını söyledi.

Yaz ayı boyunca Peygamber Sevdalıları Platformu’na bağlı sivil toplum kuruluşları ile birlikte 7-9 yaş arası namazı sevdirme programı düzenlediklerini belirten Kaya, “Tüm toplum katmanlarında ve özellikle aileler arasına dayanışma ruhunu yaymak, ailelerin manevi yönden gelişmelerini sağlamak hedeflerimizden bir tanesidir. İslami geleceği inşa etmenin genç nesillere bağlı olduğunun farkında olarak derneğimizce bazı programlar geliştiriyoruz. Bu programlardan bir tanesi de çocuklarımıza 7-9 yaş arası namazı sevdirme programıdır.” ifadelerini kullandı.

Grup İnzar sanatçıları seslendirdikleri ilahi ve ezgiler ile geceye renk katarken, program İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş Hocanın konuşmasıyla devam etti.

Her bir Müslüman’ın evini Allah'ın (c.c) razı olduğu evlere çevirmesi gerektiğini belirten Göktaş Hoca, “Evlerinizi Allah’ın anıldığı evlere çevirin, evlerinizi kıblegaha çevirin, eğer evlerinizi bu doğrultuda kurmuş iseniz, evlilik hayatına adım atmış iseniz bilin ki günümüz Firavunların sonu gelmiştir.” dedi.

Allah'ın (c.c) razı olduğu evlerin sayısının artmasıyla Firavunların sonunun geleceğinin altının çizen Göktaş Hoca, “Allah (c.c) bize müjdeliyor. Eğer bizler edeple, imanla ve namazla evlerimizi kıblegaha çevirir isek Allah (c.c) bu şekildeki yuvalarla yani Müslüman evlerle Firavun’un sonun geldiğini bize müjdelemektedir.” ifadelerini kullandı.

Ebeveynlerin çocuklarına İslam terbiyesi vermekle birlikte çocuklarına sahip çıktıkları takdirde hiçbir şer gücün çocuklar üzerinde etkisi olamayacağına vurgu yapan Göktaş hoca, “Eğer çocuğunuz 24 saatin 18 saatinde sizin hakimiyetiniz altında olur ise korkmayın kimse sizin çocuğunuza hiçbir şey yapamaz.  Yeter ki, siz Müslüman’ca bir yuva kurun. Allah (c.c) dediği gibi bir yuva kurun ve o çocuk elinizde olsun inanın o çocuk dışarının ahlakını almaktan ziyade dışarıya kendisine benzetecektir. İnanınız eğer yavrunuza sahip çıkarsanız ve eviniz Muhammed’i (s.a.v) bir ev ise korkmayın. Biz buna şahit oluyoruz.” şeklinde konuştu.

Allah (c.c) bu dünyada herkesin rızkına kefildir

Rızık korkusu nedeniyle evliliklerin ertelenmemesi gerektiğini belirten Göktaş Hoca, bu tür endişelerin Müslümanların hayatında olmadığına inandığını vurgulayarak, “Korkmayın ne çocuk yetiştirmekten, ne evlenmekten ne de yuva kurmaktan. Allah (c.c) bu dünyada herkesin rızkına kefildir. Eğer bundan yani rızık konusunda endişe ederseniz imanınız tehlikeye girer. Yeryüzünde hiçbir canlı yok ki, Allah (c.c) onun rızkına kefil olmasın.” diye konuştu.

Evlilik İslam davasının en önemli cephelerinden bir cephedir

Evliliğin İslam davasının en önemli cephelerinden bir cephe olduğunun altını çizen Göktaş Hoca, “Eğer Müslümanlar evlenmişlerse, bir yuva kurmuşlarsa ve bir evleri varsa vallahi orası İslam cephelerinden bir cephe ve bir mevzidir. Bundan dolayı şeytan gerçekten kaybetmiştir. Şeytanın en büyük silahı edepsizliktir, hayasızlıktır, nikahsızlıktır, yuvasızlıktır, çocuksuzluktur ve bunlarla bu gün Avrupa cayır cayır yanıyor. Müslümanların bir tek gücü inanın evliliktir. İnanız ki, Müslümanların nüfusu gerçekten en önemli güçlerinden ve silahlarındandır. Yeter ki, biz Müslüman’ca bir hayat yaşayalım.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Rehber-Der tarafından düzenlenen ‘Namazı sevdirme’ programına katılan öğrencilere sertifikaları ile birlikte hediyeleri verildi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.