banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Ramazan Etkilikleriyle Ebru ve Hat Eserleri Sergileniyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığınca düzenlenen “Peygamberler şehrinde Büyükşehirle Ramazan”  etkinlikleri kapsamında Ebru ve Hat Sanatı eserleri sergisi açıldı.

 

Sergi açılışı öncesinde Şair Nabi konferans salonunda düzenlenen toplantıda dereceye girenlerin isimleri 3 jüri tarafından açıklanarak, sergi salonuna geçildi.



            Düzenlenen Ebru ve Hat Yarışamasına katılan 14 ebru sanatçısı ile 17 Hat yatışmacısından oluşan 31 Eserin yer aldığı serginin açılışını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanı Ekrem Ayaz yaparak, sergilen ebru ve hat eserlerini tek tek incelediler. Ebru ve Hat Sergisi, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.



            Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, Büyükşehir Belediyesinin düzenlemiş olduğu hat ve ebru sergisinin açılışını gerçekleştirdiklerini söyleyerek, Dereceye giren yarışmacıları belirlediklerini ifade etti. İnsanlığın sanata ilgisi ve etkisinden bahseden Kırıkçı, dereceye giren yarışmacıların ödüllerinin Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç tarafından takdim edileceğini belirterek, sergiye ve yarışmaya katılım gösterenleri tebrik etti.

 

Ayrıca Ebru ve Hat Eserleri 17-24 Temmuz tarihleri arasında Belediye Sergi Salonunda vatandaşların ziyaretine açık olacağı belirtildi. Hattat Mustafa Kaçar, Ebru sanatı sanatçısı Ömer Sabuncu, Ressam Mehmet İnce ve Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Kütüphaneler Şube Müdürü Suphi Çiçek’in jüri üyeliği yaptığı yarışmaya Ebru dalına 14 başvuru oldu, yapılan değerlendirme sonucunda Ebru sanatında birinci Zeynep İlhan, İkinci Hacer Polat ve Üçüncü Hüseyin Yılboga olarak Mansiyon ödülü  Suna Kabakçı’ya, Teşvik ödülü ise Songül Kabakçı verildi. Hat Dalında ise birincilik İbrahim Halil Umuç, ikincilik İsmail Korkmaz, üçüncü olarak da Abdülkadir Kuşkirar olarak Mansiyon ödülünü ise Andurrahman Polat  aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.