banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber Milot Rashica

Ramazan boyunca hergün etkinlik var!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nca organize edilen Ramazan Ayı Etkinlikleri, Şanlıurfalılara eski  Ramazanları aratmayacak.

 Rabia Meydanı’na kurulan Ramazan Sokağı’nın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi tarafından Balıklıgöl ve Rabia Meydanı’nda kurulan ikram çeşmelerinden vatandaşlara bir ay boyunca birbirinden lezzetli yöresel içecekler ikram edilecek. 

 Her gün teravih namazı sonrası Rabia Meydanı ve kentin muhtelif yerlerinde gerçekleştirilecek Ramazan Ayı Etkinliklerine Şanlıurfalıların yoğun ilgi göstermesi bekleniliyor.

 Ramazan Ayı’nın ilk gecesi olan 28 Haziran 2014 Cumartesi Günü Rabia Meydanı’nda Grup Rehavi’nin konseri ile start alacak olan etkinlikler kapsamında, Kuran-ı Kerim Tilavetleri, Tasavvuf Müziki Konserleri, Sıra Gecesi, Tiyatro, Orta Oyunu ve söyleşi gibi  programlar yer alıyor.

 Etkinlikler kapsamında 29 Haziran 2014 Pazar Gecesi Rabia Meydanı’nda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Ekibi sahne alacak. 30 Haziran’da ise Şanlıurfalıların ilahilerini beğeniyle dinlediği Grup Dergah ile birlikte şiir dinletisi yapılacak. 1 Temmuz’da etkinliklerin adresi Rabia Meydanı değil Turgut Özal Parkı olacak. Teravih namazı sonrası Turgut Özal Parkı’nda Grup Hafızlar’ın dinletileri olacak. 2 Temmuz 2014 Çarşamba Gecesi ise Ferahkent’te Sıra Gecesi programı yapılacak. 3 Temmuz 2014 Perşembe Gecesi etkinliklerin adresi yine Rabia Meydanı olacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu teravih namazı sonrası orta oyunu sergileyecek. 4 Temmuz Cuma Gecesi ise Büyükşehir Belediyesi ve STK’ların ev sahipliğinde Rabia Meydanı’nda ulusal bir etkinliğe imza atılacak. Araştırmacı-Yazar Abdurrahman Dilipak Şanlıurfalılarla buluşacak.

 

RABİA MEYDANI’NA RAMAZAN SOKAĞI KURULDU.

Şanlıurfalıların iftar öncesi ve iftar sonrası sahura kadar vakit geçirebilecekleri bir ortam sunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında Rabia Meydanı’nda Ramazan Sokağı oluşturdu. Esnaf ve derneklere kira karşılığında tahsis edilecek olan dükkanlarda eski ramazanların ruhuna uygun satışlar yapılması planlanıyor.

 

İMSAKİYE VE BROŞÜRLER BASTIRILDI

            Şanlıurfalıların Ramazan Ayı Etkinliklerinden yeterince bilgi sahibi olmaları için hazırlanan gerek imsakiye gereksede broşürlerden 25’şer bin adet bastırdıklarını kaydeden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ekrem Ayaz, “3 ayrı merkez ilçemiz ile Büyükşehir Belediyesi ile ortak yaptığımız programları gösteren broşürün yanı sıra imsak  ve iftar saatlerinin yer aldığı imsakiyelerden 25’şer bin baskı yaptık ve bunların dağıtımını gerçekleştirdik. Ramazan Ayı boyunca gerçekleştirilen etkinliklere tüm halkımızı bekliyoruz. Özellikle Rabia Meydanı ağırlıklı kentin değişik semtlerinde yapacağımız etkinlikler birbirinden önemli etkinlikler. Bu yüzden Şanlıurfalı hemşehrilerimize eski ramazanların ruhunu yaşatmayı amaçlayan bir takvim belirledik” dedi.

 

RAMAZAN’DA HER GÜN İFTAR YEMEĞİ VERİLECEK

 

Ramazan Ayı’nda 30 gün süreyle Viranşehir, Bozova ve Suruç ilçelerimizde her akşam yaklaşık 3 bin kişiye iftar verileceğini kaydeden Ayaz, “ İftar yemekleri bu ilçelerde önceden belirlenen okul bahçelerinde halkımıza ikram edilecektir” diye konuştu.

 

RAMAZAN AYI İLK HAFTA ETKİNLİKLERİ

 

28.06.2014

1 Cumartesi

Grup Rehavi (Rabia Meydanı)

29.06.2014

2 Pazar

BŞB Tiyatrosu (Rabia Meydanı)

30.06.2014

3 Pazartesi

Grup Dergah + Şiir Dinletisi(Rabia Meydanı)

01.07.2014

4 Salı

Grup Hafızlar (Turgut Özal Parkı)

02.07.2014

5 Çarşamba

Sıra Gecesi (Ferahkent)

03.07.2014

6 Perşembe

BŞB Tiyatrosu (Rabia Meydanı)

04.07.2014

7 Cuma

Abdurrahman DİLİPAK (Rabia Meydanı)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.