banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

RAM Kavgasına Eğitim Bir Sen ve ŞÖEDER'den açıklama
 

İşte Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun’un “Öğretmenlerimize Yapılan Saldırıları Kınıyoruz” başlıklı yazılı açıklaması;

 

Rehberlik Araştırma Merkezi'nde görevli öğretmenlerimize ve yönetici odalarına yapılan saldırıyı kabul etmemiz mümkün değildir. Üyemiz olsun veya olmasın, bir eğitim neferine bu şekilde saldırılması hiçbir vicdan sahibinin kabul edemeyeceği bir şeydir. Demek ki hâlâ bu bölgede, kanunların yazılı olması hukukun üstün olduğu anlamına gelmiyor. Bir öğretmene kim hangi nedenle saldırır bilmiyoruz. Ancak hukukun, medeniliğin evrensel normları sorunların çözüm yolunun bu olmadığını gösterir. Okulların ve öğretmenlerin bu şekilde sürekli şiddete maruz kalmaları, hepimizin ayıbıdır. Eğer Kurumlarımızda alınan komisyon kararları Kuruma tekme tokat girerek çözülecekse, devlet aygıtı bu bölgede işlemiyor demektir. Yıllardır çeşitli sebeplerle kavgalara sahne olan bu kurumlarımızın sıkı bir denetimden geçirilerek, şeffaflaşması gerekmektedir. Üyelerimize ve eğitim ortamlarına yapılan bu saldırıyı bir kez daha kınıyor, Valiliğimizi maiyetinde çalışan memurlara sahip çıkması konusunda uyarıyoruz” denildi.

 

Şanlıurfa Özel Eğitim Kurumları Derneği ( ŞÖEDER) Başkanı Zeki Kurt’un “Tasvip etmediği” basın açıklaması;

 

Rehberlik Ve Araştırma Merkezi’nde (RAM) yaşanılan üzücü olayla ilgili Şanlıurfa Özel Eğitim Kurumları Derneği ( ŞÖEDER) Yönetim Kurulu olarak açıklama yapılması gereği duyulmuştur; Şanlıurfa Özel Eğitim Kurumları Derneği olarak RAM Müdürlüğü’nde yaşanılan bu  olaydan dolayı derin üzüntü içerisinde olduğumuzu vurgulamak istiyoruz.

 

İstenmeyen olayların yaşanmaması için üye kurumlarımız uyarılacak, yanlış tutum ve davranış içerisinde bulunan üye kurum çalışanlarının uyarılması, gerekirse, bu güzide alanda çalışmaları engellenecektir. Derneğimiz tarafından bu çalışma süratle hayata geçirilirken İlimiz Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürlüğü’nde görevli yönetici ve çalışanlarından beklentimiz de engelli bireylerle çalışmanın zorluğu ve manevi sorumluluğu bilinciyle hareket ederek engelli bireyler ve velilerine eğitsel tanılama sürecinde RAM  kurum binasına giriş, bekleme ve çıkışlarda yardımcı olunması gerektiği inancındayız.

 

Yaşanılan bu bireysel olayı tasvip etmediğimizi ve herkese mal edilmemesi gerektiği inancını taşıyoruz. Destek Eğitime ihtiyacı olan çocuklarımızın raporlandırılma aşamasında gerekli hassasiyetin gösterileceğine olan inancımız ise tamdır” denildi.
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.