banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Rabia Meydanında eski Ramazan tadında etkinlik

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Ramazan etkinlikleriyle  kapsamında Rabia Meydanda ünlü tasavvuf sanatçısı Abdurahman Önül ile açılış yapacak. Şanlıurfa Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, 30 dükkanlı Ramazan sokağı hazırlıklarında sona gelindi.

ESKİ RAMAZANLARA YOLCULUK

Balıklıgöl Kent Platosunda ve Rabia Meydanında vatandaşlara şerbet, çay,ü pamuklu şeker gibi ikramların yapılacağı ve vatandaşların eski ramazan tadında ramazanlar geçirmesi için bir çok etkinlik yapılacak.

Ayrıca Haliliye Belediyesi tarafından Rabia meydanında Ramazan ayı boyunca meydan da her iftarda bin kişiye iftar verecek.

Şanlıurfa Belediyesi tarafından Rabia meydanında Ramazan programının düzenlenmesi ile hem Balıklıgöl yoğunluğu azaltılacak hem de vatandaşların daha geniş bir ortamda iftarlamasını sağlayacak.

Şanlıurfa Belediyesi tarafından Rabia Meydanın Ramazan’da tercih edilmesi Urfalılar arasında sevince yol açtı. Bilindiği gibi Mısır’da demokrasiye yapılan darbeden dolayı çıkan olaylarda RABİA ismi ile özgürlük mücadelesi başladı.

Hristiyanlar tarafından Victoria’nın ilk harfi olan V harfi ile zafer işareti yapılırken, İslami Özgürlük anlamına gelen RABİA’nın peygamberler diyarı Şanlıurfa’da Topçu Meydanı yanında yer alan meydana isim verilmesi ve Şanlıurfa Belediyesi tarafından da etkinlik düzenlenmesi ile Şanlıurfa’nın gerçek özüne dönüştüğü ifade ediliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.