banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray Ömer Uzun

Prof.Dr. Bitiren TYB'ye konuk oldu

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Şanlıurfa Şubesinin düzenli olarak gerçekleştirdiği Cuma Sohbetlerinin konuğu Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Muharrem Bitiren oldu.

     Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Şanlıurfa Şubesi tarafından her Cuma günü akşamı düzenli olarak gerçekleştirilen Cuma Sobetlerine konuk olan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Muharrem Bitiren, TYB Şanlıurfa Şube Başkanı Cuma Ağaç ve çok sayıda üyelerinin de hazır bulunduğu sohbet toplantısında, Osmanlı Devletinin öncesi, sonrası ve şimdiki durumumuz hakkına bililer verdi ve soruları cevapladı.

     TYB üyesi ve Memur Sen Bozova Temsilcisi Mehmet Akcan da, Muharrem ayı, Kerbela ve Yezid hakkında bilgiler verdi.

     Günümüzde Başbakanlarımızın Padişahlarımızdan daha güçlü olduğunu belirten Prof.Dr. Muharrem Bitiren, “AK Parti Türkiye’yi dünya devleti yapmaya çalışıyor. Bu kadar güzel çalışmalara karşılık bazı kendilerini devrimci olarak niteleyen gençlerimiz gerekli desteği vermiyorlar. Bizim devrimciliğimiz medeniyet düşmanlığıdır. Türkiye’yi dünya devi yapan Dış İşleri Bakanımız Ahmet Davutoğludur. Hele Türkiye Cumhuriyetinin ilk 30-40 yılında Osmanlı düşmanlığını anlamak zor” dedi.

Prof.Dr. Muharrem Bitiren kimdir?

27 Mayıs İlk Okulu:1971

19 Mayıs Orta Okulu: 1971-1974

Adana Erkek lisesi:1974-1977

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi: 1981-1987

Konya SSK Hastanesi:1987-1991

Atatürk Üniversitesi Patoloji AD Araştırma Görevlisi:1991-1995

Harran Üniversitesi Patoloji AD Öğretim Üyesi:1995 - ...

Üye Olduğu Kuruluşlar

Çukurova Patoloji Derneği üyeliği

Ankara Patoloji Derneği üyeliği

İstanbul Patoloji Derneği üyeliği.

Akademik ve İdari Görevler

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Başkanlığı.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Etik Kurul Üyeliği.

Derece, Ödül ve Burslar

TÜBİTAK, Yurtdışı Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülleri.

Kürtler, Lazlar zenginliklerimizdendir

     TYB Üyesi Mehmet Akcan hoca ise, dünyada Mao’nun, Stalin’in Rusya kültürüne 40 yılda yaptığı kötülüğün çok daha fazlasının bizim ülkemizde yapıldığını belirterek, “Osmanlı döneminde İslam Alimleri 1850’lerden sonra ağır eziyetlere uğradılar. İttihad-i Muhammediye dediğimiz İslam Alimleri bilmeden İttihad-i Teraki Cemiyetine yardımcı olmuşlardır. Osmanlının son döneminin kabul edilebilir yanı yoktur. 1. Meşrutiyet döneminde Lazistan, Kürdistan Mebusları vardı ve bunların varlıkları zenginlik kabul edilirdi. 1920’den 1990’a tarihimizi bilemezsek bu günümüzü de anlayamayız. Bu aradaki zamanı iyice anlamalıyız ki bu günümüzü de anlayalım, yönümüzü bilelim” diye konuştu.

     BARO tarafından düzenlenen panelle ilgili de görüşlerini açıklayan Akcan hoca, ülkemizde olaylar çıkarılması için 19 pilot üniversite seçilmiş olduğunu, Harran Üniversitesinin de bunlardan biri olduğunu, bazı illerde özgürlük isteyenler olarak, bazı yerlerde yumurtacılar olarak, bazı yerletde MHP’li ler olarak, bizde de Kürt sorununu öne sürenler olarak karşımıza çıkmakta olduğunu ve panelde de malesef 10 kişilik bir gurubun Mümtaz’er Türköne’yi konuşturmayarak fikir ziyafetini berbat ettiklerini ieri sürdü.   

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.