banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Peygamber Aşkına Şanlıurfa'da Tirit Ziyafeti VİDEO

16 / 22 Nisan 2007 tarihleri arasında Türkiye genelinde ve İslam ülkelerinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Hz. İbrahim Peygamber Dergah Camii ve Sanayi Camiinde geleneksel TİRİT ziyafeti verildi.

 

İl Müftülüğünce organize edilen tirit ziyafeti için Şanlıurfalılar sabahın erken saatlerinde kalkarak ezan sonrası cami avlusunda metrelerce oluşturduğu kuyruklara girerek kazanların önünde toplandı.

Sabah ezanından sonra kılınan namaz ve duaların okunmasıyla erken saatlerde kazanların bulunduğu cami avlusunda sıraya giren vatandaşlar metrelerce kuyruk oluşturdu. 1 hafta öncesinden yapılan hazırlıklar kapsamında haşlanmış et ve dilimlenmiş yufka ekmek ile sarımsaklı yoğurdun masalara bırakıldığı yemek ziyafete vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

12 yıldır geleneksel hale getirilen tirit yemeği aynı zamanda şehir dışından gelen vatandaşların ilgisini çekti.

Tirit ziyafetinde bulunan Milletvekili Dr. Abdülkerim Gök; “Barış ve Kardeşliğin yaşandığı Türkiye’de en güzel örneğini Peygamber aşkına burada tiritte buluştuk” dedi.

Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık , “Urfa Hamdolsun Kadim geleneğini sürdürüyor Peygamberler şehrine yakışır biçimde kutlu Peygamberini kutluyor her şeyi ile salonları dolduruyor şuanda ham dolsun tirit yemeğini peygamberin sofrasını oturduğu hissediyor yiyor dedi”

Yaklaşık 100 bin kişiye verilen yöresel tirit ziyafetinde ise 4 ton 750 kilo et,  30 bin adet yufka ekmek, 3 ton yoğurt, 1 ton limon ve 185 kilo sarımsak  20 binin üzerinde plastik tabak ve kaşığın da kullanıldığı ve 78 kişinin büyük kazanlarda yaptığı yemek 1 hafta öncesinde hazırlıkları yapıldığı kaydedildi.

Haber: Mehmet Guli ASLAN / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.