banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP ak parti

Pala, gelmeden ziyaretleri başladı
İşte Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun’dan yapılan ziyaret açıklaması;”Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat Yasasını değiştirmesinin ardından tüm İl Milli Eğitim Müdürlerinin kadrosu merkeze alınmış ve uzun bir süre İl Müdürü atamaları yapılamamıştı. Geçtiğimiz haftalarda Bakanlığının çalışmalarını tamamlamasının ardından ilimize Milli Eğitim Müdürü olarak atanan İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mukadder Gürsoy, ailevi sebeplerden ötürü görevine başlamamıştı.
Şanlıurfa’nın yanında atanan görevlerine başlamayan Adıyaman, Konya ve Kastamonu İl Müdürlerinin yerine Bakanlık yeni atamalar yaparak çalışmalarını neticelendirdi.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara’da bulunan Şube Başkanımız İbrahim Coşkun ile yönetim kurulu üyelerimiz Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Ankara Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Pala’yı makamında ziyaret etti. Ahmet Pala’nın Bakanlığın Beşevler Kam püsü İ Blok’unda bulunan makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Şube Başkanımız İbrahim Coşkun,  Sayın Pala’ya yeni görevinde başarılar dileyerek, kendisinden Şanlıurfalıların beklentisinin büyük olduğunu belirtti. Coşkun şöyle devam etti: “Sayın Müdürüm ilimiz öğrenci sayısının yoğunluğu, yapılan tüm yatırımlara rağmen tamamlanamayan derslik açığı, personel sayısının yoğunluğu, öğretmen açığının dolayısıyla ücretli öğretmen sayısının en fazla olduğu illerin başında geliyor. Dolayısıyla Şanlıurfa eğitim alanında onlarca sıkıntıyı bünyesinde barındıran, merkezi sınavlarda il sıralamasında istenen başarıyı bir türlü yakalayamayan bir ildir. Bu nedenle ciddi bir dönüşüm ve eğitim atağına ihtiyaç duyuyoruz. Öğretmenlerimizin yaş ortalaması oldukça genç, stajyer öğretmenlerimizin sayısı oldukça fazla. Tüm bunlarla beraber ilimiz öğretmen sirkülâsyonunun en yoğun olduğu illerin başında yer alıyor. Bu etkenlerin tamamı eğitim ortamını zorluklarla dolu bir hale getiriyor.”
Niyetlerinin Sayın Müdürü ürkütmek olmadığını, ancak sorunların farkında olarak çözümün erkene alınabileceğini belirten Coşkun, “Ciddi bir çalışma tablosu ve ekip ruhunun Şanlıurfa’da yapamayacağı iş yoktur. Umudumuz sizinle beraber eğitimin tüm paydaşlarının işin içine dâhil olduğu bir seferberlikle ilimizi kalkındırmasının hızlanmasıdır.” dedi.
Ziyaretten çok memnun kaldığını ifade eden Ahmet Pala, Şanlıurfa’ya atamamın yapıldığı ilk günden itibaren kendisini bir Şanlıurfalı olarak gördüğünü ve ilin eğitim sorunları ile ilgili bir fizibilite çalışması yaptığını belirtti. Pala şöyle devam etti: “ Benim için insan kavramı çok önemlidir. Beraber çalıştığım camia içerisindeki hizmetli, memur, öğretmen, yönetici, öğrenci ve velilerin tamamı ayrı ayrı değerlidir ve hizmeti hak etmektedirler. Ben hayatım boyunca zorluklardan kaçmadım, ürkmedim. Bilakis, zoru seven bir yapım vardır. Diyalog kapılarının açık olduğu bir ortamda kendisine değer biçilen herkesin eğitime değer katacağını tahmin ediyorum. Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevini de bu şiarla yürütüyorum. Benim Şanlıurfa’ya gelmemi beklemeden burada ziyarete gelmeniz beni çok mutlu etti, hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizlerle ve eğitimin tüm paydaşlarıyla yapacağımız çok şey olduğuna inanıyorum.”
Aynı zamanda Bakanlığın mevzuat komisyonunda olduğunu belirten Pala, bugün veda ziyaretlerine başlayacağını ve kesin olmamakla beraber haftaya Çarşamba ya da Perşembe günü Şanlıurfa’daki görevine başlayacağını söyledi” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.