banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Özbek'ten Çocuk Korosuna Tam Not

 

Şanlıurfa Belediyesi Çocuk Korosu, halk müziğinin usta sanatçısı Mehmet Özbek’ten tam not aldı. Urfa City AVM Kongre ve Nikâh Salonunda 2 bölümden oluşan “Türkülerin Halayı ” adlı konserde 10 saz sanatçısı ve 56 minik ses sanatçı sahne aldı. Konserde çocuklar konuklara, adeta müzik ziyafeti çekti. “Gülüm Benim”, “İşte Gidiyorum”  ve bir de uzun havanın solo şeklinde seslendirildiği konser büyük alkış aldı. Protokol zaman zaman çocukların seslendirdiği türkülere eşlik etti. Konsere dinlemeye gelen kimi konuklarda halay çekip eğlendi.

Türk Halk Müziğine solist, yönetici, koro şefi, derlemeci ve akademik yayınlar yoluyla verdiği sayısız hizmetlerle tanın Şanlıurfalı Mehmet Özbek’in de katıldığı konserde çocuklar bir birinden güzel 13 Türkü seslendirdi.

Şanlıurfa Belediyesi Çocuk Korosu Şefi Halil Balıkçıoğlu, konserin ilk bölümünde Özbek’ten çocukların seslendirdiği “Saçlarını Taramışsan” türküsüne eşlik etmesini istedi. Çocukların seslerini çok beğendiğini söyleyen Özbek “Bu Türküyü çocukların sesinden dinlemek beni çok mutlu edecektir. Gerçekten hepsi çok başarılı çocuklar. Onlar geleceğin sanatçıları.” ifadesini kullanarak belediye’nin çocuk korosuna tam not verdi.

GELECEĞİN TATLISESLERİ VE MEHMET ÖZBEKLERİ

Belediye Başkan Vekili Mehmet Fevzi Yücetepe, konser sonunda saz ekibine ve çocuklara birer karanfil vererek tebrik etti. Şanlıurfa’nın müzik konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu hatırlatan Yücetepe “Bu gün buradaki konserimize katılan değerli hocamız Mehmet Özbek’e çok teşekkür ediyorum. Çocuk koromuzdaki bu yetenekler arasında inşallah yeni Mehmet Özbekler, İbrahim Tatlısesler, Mahmut Tuncerler ve Ayşe Taşlar çıkacaktır. Değerli Mehmet Özbek Ağabeyimizle her zaman gurur duyuyoruz. Kişiliği ile sanatı ile bir Urfalı olarak gurur duyuyoruz. “dedi

Konsere, Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Mehmet Fevzi Yücetepe, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Şanlıurfa THM Korosu Müdürü Feridun Yüzden ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

 

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.