banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Oxford Bu Kez Urfa'da Gerçekten Olacak
Harran Üniversitesi Senatosunun 29.12 2012 Tarih ve 2011.20.05 sayılı oturumunda aldığı gerekçeli karar ve oluşturulan komisyonca yükseköğretim kurulu başkanlığına sunulan rapor sonucunda Yabancı Diller Yüksek Okulu kurulması kararlaştırıldı.
Yüksek Öğretim Kurumuna bağlı olarak kurulması, Milli Eğitim Bakanlığı teklif yazıları üzerine,28.3.1983 tarihli ve 2809 sayılı kanunun ek 30 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulunca 24.5.2012 tarihinde kararlaştırılarak Resmi Gazetenin 23 Haziran 2012 Tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Üniversite yönetimince hazırlanan raporda küreselleşen dünyada yabancı dile olan ihtiyaç sürekli artmaktadır. Dil bilen üniversite mezunlarının, yurt içinde ve yurt dışında iş bulmaları daha kolay olmaktadır.
Ayrıca dil bilen öğrencilerin Erasmus ve benzeri programlardan yararlanma olanakları artmaktadır.
Öğrencilerimize dünyanın kapılarını açma hedefiyle, üniversitemiz bünyesinde Yabancı Diller Yüksek okulu kurulması gerekmektedir. Denildi.
Yapılan açıklamada kurulacak Yüksek Okulun faaliyetlerini sürdürebilmesi için Üniversitemizde yeterli düzeyde akademik ve fiziki imkân bulunmaktadır. Denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.