banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

ÖSYM LYS sonuçlarına geri çekti

''2010 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu''nda hata olduğunun ortaya çıkmasından şimdi de öğrenciler yeni bir şok yaşıyor. ÖSYM, 2010 LYS sonuçlarına ulaşımı engelledi. İddialar korkutucu
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM, 2010 Lisan Yerleştirme Sınavı LYS'nin sonuçlarına ulaşımı engellemiş durumda.

Geçtiğimiz perşembe günü web istesinden açıklanan LYS sonuçlarına şu an itibari ile ÖSYM'nin sitesinden ulaşılamıyor. ÖSYM'nin 2010 yılında yaptığı ve 23 sınavn sonucunun açıklandığı sayfada LYS için, "Girdiğiniz kriterlere uyan sonuç bulunamadı." uyarısı çıkıyor.

ÖSYM'nin TC kimlik numarası girilerek sınav sonuçlarının öğrenildiği sorgu sayfasında ise, "İzin verilmeyen kullanım!" uyarısı çıkıyor.

'2010 Polis Akademisi Polis Meslek Yüksekokulları Öğrenci Adaylığı Sınavı'nın sonuçlarının dün açıklandığı sayfadan, tercih kılavuzundaki sıralama hatasından sonra LYS sonuçlarının kaldırılması kafaları karıştırdı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 2009 ÖSYS en küçük puan ve başarı sıraları bilgilerinde, 49 program için yanlışlık olduğunu açıklamış ve yayınlanan kılavuz iki sayfalık düzeltmeyle güncellenmişti.

Yüzbinlerce üniversite adayını tedirgin eden bu hatadan sonra, ÖSYM'nin 1997 yılından beri yapılan tüm sınavların sonuçlarının yer aldığı sayfada 2010 LYS'nin olmaması, puan hesaplamalarında da hata yapıldığı iddiasını gündeme getirdi.

Haber 7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.