banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Okutan:Güçlü gelecek için kızlar okumalı

 

 

 

Dil Nihat Özyeğin Kız Öğrenci Yurdunu ziyaret eden Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan kız çocuklarının okullaşması demek güçlü bir Şanlıurfa demek, Güçlü bir Türkiye demektir dedi.  

 

Ziyareti sı

rasında kız öğrencilerin sorularını cevaplayan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, kız çocuklarının okula gönderilmesi için tüm Şanlıurfalılara çağrıda bulunarak geleceğin güçlü Türkiye’sini, güçlü Şanlıurfa’sını oluşturmak için kızlarımızın muhakkak okula gönderilmesini gerektiğini söyledi.

 

Milli Eğ

itim Müdür Vekili Halil Ömer Coşkun ile Dil Nihat Özyeğin Kız Öğrenci Yurduna gelen Vali Okutan, burada kız öğrencilerle aynı karavandan yemek de yedi.

 

Öğ

rencilere kendi öğrencilik yıllarıyla ilgili deneyimlerini aktaran vali Okutan; “Şanlıurfa üretim gücü itibariyle Türkiye’de birinci, ikinci sırada veya ilk on içinde yer alıyor. Ama hayat standartları ve sosyal göstergeler itibariyle de maalesef gerilerde yer alıyor. Bunun arkasında eğitim yetersizliği olduğuna inanıyoruz. Eğitim yetersizliği içerisinde de bilhassa kızlarımızın okullaşmasında ciddi manada bir yetersizlik söz konusu. Hâlbuki Şanlıurfa tarihinin birçok devrinde güzellikler, zenginlikler üretmiş; bunu da kendi coğrafyamız ve bütün dünyayla paylaşmış ve önderlik etmiş bir kenttir. Öyleyse bu cehaletle, eğitimle ilgili yetersizliği gidermeliyiz. Burada okul öncesi eğitime muhakkak önem veriyoruz ve bilhassa kadınlarımız ile kızlarımızın eğitim düzeylerinin artma

gerekiyor. Böyle olursa, kızlarımızı okullaştırabilir ve kadınlarımızın eğitim düzeyini artırabilirsek, inanıyoruz ki Şanlıurfa geçmiş tarihinde yaptığı gibi, tekrar yeni dönemde; yükselen Türkiye’de hem Şanlıurfa, gelişecek, ilerleyecek iller arasında çok önemli bir yer bulacaktır. Hem gelişen büyük Türkiye’ye Şanlıurfa daha çok destek verecek. Ama bunun için kızlarımızın okullaşması gerekiyor. Onların eğitim düzeyinin daha da yükseltilmesi gerekiyor. Onların da geleceğin Türkiye’sine katkıda bulunmalarını sağlamamız gerekiyor. Onun için ben bütün aileleri tekrar kızlarının okullaştırılması hususunda ricada bulunuyorum. Gerekli maddi manevi tüm sorunların aşılmasında valilik olarak üzerimize düşeni yapacağız. Maddi yetersizlik nedeniyle kızların okullulaşmamasının sorumlusu olarak kendimi görüyorum. Bize, okullarımıza başvursunlar biz buradaki maddi sorunları çözeriz ama manevi olarak kızlarımızın okullaşmasının önüne geçen velilerin iki elim iki yakasındadır. Hem bu dünyada hem öbür dünyada hakkımızı helal etmeyiz. Kızlarımız da, geleceğin Türkiye’si de hakkını helal etmez. O büyük hayal, o büyük ideal de hayal etmez. Öyleyse kızlarımızı okullaştıralım. Sınıflarımız, öğretmenlerimiz, okullarımız kızlarımızı bekliyor. Herkesi geleceğin güzel, büyük, müreffeh Türkiye’sini oluşturmaya ve kızlarımızı okullaştırmaya davet ediyorum” dedi.

 

Bu arada Vali Nuri Okutan yurtta kalan 140 öğ

 

renciye imzaladığı kitapları hediye ederek, okumaları için de tavsiyelerde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.