banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Okullarda demokrasi meclisleri seçimi yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi arasında imzalanan protokolle uygulamaya konulan “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi” uygulamaları kapsamında İl Öğrenci Meclisi’nin Oluşumu için Merkez İlçe temsilcileri seçimi bugün Şanlıurfa Öğretmenevi toplantı salonunda yapıldı.

 

Yapılan öğrenci meclisi seçimlerine Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış, okulda seçilen okul temsilci ile öğretmenler katıldı.

 

Seçimler öncesi bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mehmet Sarmış “Demokrasi eğitimi ve okul meclisleri yönergesi gereği; önce sınıf içinde seçimler yapıldı, daha sonra okullarda seçimler yapıldı, bugün de burada Şanlıurfa merkez ilçenin 5 temsilcisini seçmek için toplanmış bulunmaktayız. Amacımız Cumhuriyetimizin demokrasiyle güçlendirilmesi; öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi, seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün oluşturulması; hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi olduğunu söyledi.

 

 Büyük çekişmeye sahne olan seçimler sonucunda Şanlıurfa merkez ilçe Öğrenci Meclisi şu isimlerden oluştu.

 

1-Küpra Yurtsever Merkez Kız Lisesi

2- Mehmet Emin Türkmen İmam Hatip Lisesi

3-Mehmet Badıllı Mete Has İlköğretim Okulu

4- Mazlüm sevincik Çeaş Anadolu Lisesi

5-Merve Toprak ise Yeşehir İlköğretim Okulundan seçildi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.